15 Mayıs 2016 11:33

Termik Cehennemi İskenderun'da fosil yakıta hayır eylemi

Yaşam alanı savunucuları, fosil yakıt tüketimine ve termik santrallere hayır demek için Hatay İskenderun Sarıseki’de eylem yaptı.

Paylaş

Türkiye genelinde bulunan 80 termik santral projesinden 22’sinin yer aldığı Doğu Akdeniz’de de Doğu Akdeniz Çevre Derneklerinin çağrısı ile ekoloji örgütleri ve yaşam alanı savunucuları, fosil yakıt tüketimine ve termik santrallere hayır demek için Hatay İskenderun Sarıseki’de eylem yaptı.

Aliağa’da yapılan “Fosil yakıtlardan kurtul” eylemiyle eş zamanlı olarak yapılan eylemde, İzmir Aliağa’da yapılan fosil karşıtı eyleme selam gönderildi. Faal halde olan Diler Holdinge ait Atlas termik santraline yakın konumda bulunan Sarıseki Spor Kompleksi önünde bir araya gelen Adana, Hatay ve İskenderun’dan vatandaşlar termik santral projelerinin iptal edilmesini istedi.

ÇETKO Başkanı Sadun Bölükbaşı “Sarıseki, Payas bölgesinde yapılan ölçümler toprakta ağır metal kirliliğini göstermektedir. Partikül madde kirliliği ise gözle görülen boyutlarda belirgindir.Bu bölgede halkın yoğun şikayetçi olduğu kanser vakaları ve kronik akciğer rahatsızlıkları yukarıdaki nedenlere bağlı oluşmaktadır”dedi. Türkiye’de mevcut termik santrallerin ortaya çıkardığı sağlık maliyetinin yılda 11 milyar olduğunu ifade eden İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara “Buna rağmen Körfezin Adana kıyılarına 12, İskenderun kıyılarına 4 yeni ithal kömürlü santral planlaması bize yaşam hakkı tanımayan anlayışın ispatıdır” dedi. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aliağa'dan ses verdiler: Kömürden kurtul geleceği kurtar

SONRAKİ HABER

Tehdit eden polise takipsizlik, avukata dava!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...