15 Mayıs 2016 11:23

ÖGC: 15 günde 5 gazeteci tutuklandı

Özgür Gazeteciler Cemiyeti, 15 günde 8 gazetecinin gözaltına alındığını, 5'inin tutuklandığı, 4'ünün ise gözaltında işkenceye maruz kaldığını açıkladı

Paylaş

Mayıs ayının ilk 15 gününde basına yönelik saldırı, hak ihlalleri, gözaltı, tutuklama ve sansür uygulamalarını raporlaştıran Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), 15 günde 8 gazetecinin gözaltına alındığını, 5'inin tutuklandığı, 4'ünün ise gözaltında işkenceye maruz kaldığını açıkladı. 

Raporda ayrıca saldırı, dava, soruşturma, yayın yasağı, kapatmaların da sıkça yaşandığına vurgu yapıldı. Her gazetecinin halkı doğru bilgilendirmek ve gerçekleri doğru aktarmakla yükümlü olduğuna vurgu yapılan raporun girişinde, “Türkiye'de halka karşı insani ve mesleki sorumluğu yerine getiren gazeteciler gözaltına alınıp tutuklanıyor. Tehdit edilip saldırıya uğruyor. Haber siteleri art arda engellenip sansürleniyor. Özellikle Türkiye'de savaşın artması ile beraber hak ihlalleri de arttı. Devletin halka karşı baskılarını, haksızlığını ve hukuksuzluğunu yazıp kamuoyu ile paylaşan gazetecilere büyük bir baskı uygulanmaktadır” denildi. 

Rapora göre Mayıs ayının ilk 15 gününde, 8 gazeteci gözaltına alındı, 5 gazeteci tutuklandı, 4 gazeteci gözaltında işkenceye maruz kaldı. 2 gazeteci haber takibi sırasında darp edildi, 2 gazeteci tehdit edildi. 3 gazeteci keyfi olarak engellendi. 3 gazeteci saldırıya uğradı. 7 gazeteci hakkında soruşturma açıldı. 4 gazeteci hakkında 3 dava açıldı. 6 gazeteci cezalandırıldı. Bir haber sitesi 3 defa sansürlendi. Bir televizyonun yayını engellendi. 5 defa yayın yasağı getirildi. 4 yayın organı yasaklandı. Bu süre zarfında 2 gazeteci işten çıkartıldı. (Diyarbakır/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ'de ‘2. Bilim Günleri’ yapıldı

SONRAKİ HABER

Aliağa'dan ses verdiler: Kömürden kurtul geleceği kurtar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...