15 Mayıs 2016 11:12

Kilisliler: Devletin asli görevi bizi mağdur etmek mi?

AKP hükümetinin savaş politikaları yüzünden IŞİD saldırılarının hedefi haline gelen Kilis'te, mağduriyet bitmiyor.

Paylaş

AKP hükümetinin savaş politikaları yüzünden IŞİD saldırılarının hedefi haline gelen Kilis'te, mağduriyet bitmiyor. IŞİD’in roketli saldırıları nedeniyle yarı yarıya boşalan kentte, şimdi de  22 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleşecek  2016-Kamu Personel Seçme Sınavı başka kentlere taşındı. Sınava kısa bir süre kala başka illerde sınava girmek zorunda olduklarını öğrenen memur adayları tepkili. Adaylardan “Devletin asli görevi nedir? Bizi mağdur etmek mi?” soruyor. 

'ÖNLEMLERİNE LANET OLSUN'

Halkın can güvenliğinin bu şekilde sağlanamayacağını ifade eden Ali Ünlü isimli KPSS öğrencisi, bu kararla daha fazla mağdur edildiklerini söyledi. Kendisinin Antep’te  sınava gireceğini kaydeden Ünlü, “Bunların alacağı önleme lanet olsun. Bir yıl boyunca verdiğim emek boşa gidecek” diye tepki gösterdi. 

Emrah Aydın isimli aday ise, “Bizim can güvenliğimizi böyle sağlayamazsınız" diyerek  sınava girecek on binlerce öğrenciden bir çoğunun bu şartlarda sınava girmek istemediğini ifade etti. Sınırda yaşanan durumun tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Aydın, “Suriye'nin iç işlerine karışarak, cihatçı teröristleri besleyerek ve onları Türkiye'de barındırarak içinden çıkılmaz bir duruma getirdi bizi” diye konuştu.  

'MEMLEKETİ KORUYAMAYAN DEVLET'

Uygulamanın tam anlamıyla bir saçmalık olduğunu  söyleyen Halit Kanez de, kendi memleketini koruyamayan bir devletin saçma uygulamalar ile halkı daha fazla mağdur ettiğini söyledi. Sınava gireceği şehrin neresi olacağının belli olmadığını kaydeden Kanez, “Okulu nasıl bulacağız? Sınava gireceğimiz okula ulaşım nasıl olacak? Toplu taşıma gidiyor mu, gitmiyor mu? Bu tür sıkıntılarla karşı karşıyayız”  diye konuştu.

Uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini isteyen Serkan Tosun da, "Devlet bizi mağdur ederek mi can güvenliğimizi sağlıyor?" diye sordu. Saldırılar ile kentin yarısının boşaltıldığını kaydeden Tosun, Kilis'e yapılanların devlet politikası olduğunu vurguladı. Uygulamayı kabul etmediklerini ifade eden Tosun, “Devletin asli görevi nedir? Bizi mağdur etmek mi? Eğer buysa başımızın çaresine bakarız  ama bu değilse neden olanların önüne geçmek yerine kendi halkına zulmediyor?” diye sordu. (Kilis/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

17 çocuğun öldüğü yurt davası 8 yıldır sürüyor

SONRAKİ HABER

‘Antigone: İlk kadın direniş örneği’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...