15 Mayıs 2016 10:53

Erdem Gül: 'Casusluk' iddiası siyasi suçlama

DİHA Muhabiri Şermin Soydan'ın yaptığı bir haberden dolayı "casusluk" iddiasıyla tutuklanmasını değerlendiren Erdem Gül, 'Suçlama siyasidir' dedi.

Paylaş

DİHA Muhabiri Şermin Soydan'ın yaptığı bir haberden dolayı "casusluk" iddiasıyla tutuklanmasına, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül tepki gösterdi. Gül, "Suçlama siyasidir. Gazeteci haber yapar" dedi. 

"İşte Gever'e 'gizli' operasyon belgesi" başlıklı haberiyle ilgili "casusluk" ve "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanan DİHA Muhabiri Şermin Soydan'ın tutuklanmasına, MİT TIR'ları haberleri nedeniyle aynı iddiayla tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'den tepki geldi. 

'GAZETECİ HABER YAPAR'

Gazetecilerin yaptıkları işlerle yargılanamayacağını belirten Gül, hiçbir gazetecinin yaptığı haberlerden dolayı tutuklanamayacağını ifade etti. Gül, "Bu iddialar genel olarak siyasal suçlamalar, siyasal tutumlardır. Siyasal sürecin yargı üzerinde ki baskısıdır. Gazeteci haber yapar. Her haberi yazar" dedi.

Siyasal süreç temelinde tutuklanan gazetecilerin başka gazeteciler tarafından hedef gösterilmesini de değerlendiren Gül, "Şimdi tabi ucube bir takım gazeteciler var. Gazeteciler birbirine rakiptir ama rakiplerini öldürmek için çıkan gazeteler var, hapsetmek için gazeteler var" sözleriyle tepki gösterdi.

Gül, işini yaptığı için tutuklanan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'den 15 Mayıs kutlaması

SONRAKİ HABER

Danıştay osmancık üzümlerini kurtardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...