14 Mayıs 2016 16:17

Alevi katliamı Alibeyköy Cemevi’nde protesto edildi

Suriye'nin Hama kentindeki Alevi katliamı için Alibeyköy Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemev'inde yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Paylaş

Suriye'nin Hama kentindeki Alevi katliamı için Alibeyköy Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemev'inde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına 15 STK ve parti katıldı.  "Alevi halkı yalnız değildir." sloganı atıldı.

 Basın açıklamasında konuşan Alibeyköy Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı Hüseyin Güzelgül yaşanan  katliamların sorumlularının Amerika ve işbirlikçisi AKP hükümeti olduğunu belirterek: “Suriye'de ateşkes sağlanmıştı, ancak AKP hükümeti, Suudi Arabistan ve Katar ülkelerinin işine gelmeyen bu anlaşma kısa zamanda bozuldu. Biz Aleviler olarak yüzyıllardır katliamlara maruz kaldık. Suriye'nin Hama ilçesindeki  Alevi köyünde gerçekleştirilen katliam gibi. Bu katliamı lanetliyorum. Kürdistan'da, Türkiye'de ve Suriye'de gerçekleşen bu katliamlar daha fazla gerçekleşmemesi için birleşmemiz gerek." Dedi.
 
Basın açıklamasını okuyan Cemevi sekreteri Nebahat Bektaş: suriye’de yine bir Alevi katliamı gerçekleştirildiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Beş yıldır Suriye'de ABD, AB, AKP iktidarı, Suudi Arabistan ve Katar'ın her türlü lojistik, mühimmat ve savaşçı desteğiyle yürütülen ve bitmesi bir türlü istenmeyen  Suriye savaşında yine bir Alevi katliamı gerçekleştirildi. ABD ve Rusya arasında varılan mutabakat sonrası Suriye'de ateşkes ilan edilmişti. Ancak bu durum Türkiye ve körfez ülkelerin hoşuna gitmemiş olacak ki; Halep'te hastane bombalamak, Kilis'te sivil halkın üzerine 'roket düşmesi' ve  Suriye'de yerel savunma güçlerinin çekildiği bölgelere cihatçıların saldırısı ile savaşta yeni bir aşamaya gelindi. AKP ve emperyalist ülkelerin ‘ılımlı  İslamcılar’ olarak nitelendirdiği katliam çeteleri Hama'da bir Alevi köyünü yok etti, köyde yaşayan insanların tamamını katletti. Bu katliamı gerçekleştiren Ahrar'u Şam çetesi emperyalistler ve uşağı AKP tarafından desteklenmektedir. Al-Zara'da Alevilere yapılanlar soykırımdır. 115 kişinin katledildiği bu olayda önceki katliamlarda olduğu gibi tekfirciler için, Alevi'yi katletmek ' cennete gitmektir.' Alevilerin malları ise 'ganimettir' olarak nitelendirilmektedir. Al-Zara katliamını gerçekleştirenleri ve katliam çetelerine 'insani' ve 'lojistik' destek sağlaylanları biliyor, tanıyor ve lanetliyoruz. Döktükleri kanda boğulacaklardır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

La Liga'da şampiyon Barcelona oldu

SONRAKİ HABER

‘Barış da, özgür akademi de mümkün’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...