14 Mayıs 2016 15:30

İstanbul’a düğün ablukası

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın düğünü nedeniyle İstanbul dün adeta abluka altına alındı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın düğünü nedeniyle İstanbul dün adeta abluka altına alındı. Nikah töreninin yapıldığı Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne çıkan birçok yol önceki geceden itibaren trafiğe kapatıldı. Ana cadde ve ara sokaklar da demir bariyerlerle kapatıldı.

Devlet erkanı ile çok sayıda ünlü ismin katıldığı nikah, Kuran okunmasıyla başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikaha Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bosna Hersek Lideri Bekir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama şahitlik etti. Hulusi Akar’ın şahitliği sosyal medyada tepkiye yol açtı. Bölgede süren savaş ortamı ve yaşamını yitiren askerleri hatırlatan kullanıcılar, Akar’ı istifaya davet etti. 

SOKAKLARA BARİYERLER KURULDU

Erdoğan ailesi nikâhın yapılacağı salona Huber Köşkü’nden helikopterle gelirken İstanbullular gün boyu trafik çilesi yaşadı. Nikahın yapılacağı bölge polis ablukasına alındı. Tüm polis ekiplerine yaka kartı takma zorunluluğu getirilirken bölgede seyreden her aracın plaka kontrolü yapıldı. Önceki geceden başlayarak kapatılan yollar nedeniyle trafik çileye döndü. Polis ekipleri gece yarısından itibaren kültür merkezine çıkan tüm ana cadde ve ara sokakları da demir bariyerlerle kapattı. Demir bariyerlere gerilen beyaz çarşaflar da vatandaşların töreni izlemesine engel olmak için yapıldığı şeklinde yorumlandı ve tepkiyle karşılandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hama'daki Alevi katliamı protesto edildi

SONRAKİ HABER

La Liga'da şampiyon Barcelona oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa