14 Mayıs 2016 14:05

Antep'te AFAD kampındaki cinsel istismar protesto edildi

Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde AFAD kampında 30 çocuğa yönelik cinsel istismar protesto edildi.

Paylaş

Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde AFAD kampında 30 çocuğa yönelik cinsel istismar protesto edildi. Yeşilsu Parkında Emek Gençliği, HDP gençliği, Gençlik Muhalefeti, FKF tarafından yapılan eylemde çocuklara yönelik ortaya çıkan cinsel istismarlara tepki gösterildi. 

“Tacize, tecavüze son”, “Çocuklar uyurken susulur, tecavüze uğrarken değil”, “Bir kereden bir şey olmaz kaç kereden bir şey olur” dövizlerin taşındığı eylemde konuşan Emek Gençliği Üyesi Zeynep Yücel, cinsel istismar skandallarına her geçen gün bir yenisinin eklendiğini söyledi. Ensar Vakfında yaşanan cinsel istismar olayından sonra AFAD kampındaki olayında büyük yankı uyardığını belirten Yücel, “Nizip’te bulunan kampı kısa sürece önce Almanya Başbakanı Merkel ziyaret etmiş, Birleşmiş Milletler ve otoriterler tarafından tam not aldığı söylenmişti. Mültecilerin can güvenliğini sağlamak amacı taşıyan AFAD Kampında 2015 yazından itibaren üç ay boyunca 8 ve 13 yaşları arasında 30 çocuğa defalarca cinsel istismarda bulunulmasına rağmen AFAD ve Aile Bakanlığı olayla ilgili hiçbir girişimde bulunmadı. Olayın basına taşınmasıyla birlikte, AFAD’ın ‘geçmiş bir olayın böyle bir zamanda basına yansımasını anlayamadık, otoriteler tarafından tam not almış bir kampın böyle iddialarla gündeme getirilmesi iyi niyet barındırmıyor’ demesi en son Karaman’da yaşanan olayla ilgili Sema Ramazanoğlu’nun ‘bir seferden bir şey olmaz’ açıklamasını hatırlatıyor” dedi.  

8 ailenin suç duyurusunda bulunmasına karşın AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının olayı görmezden gelerek savaş mağdurlarının can ve mal güvenliğinin devlet tarafından ne derece önemsendiğinin göründüğünü dile getiren Yücel, “Yaşanan olay ‘kadın hamileyken sokağa çıkmamalıdır’, ‘kadınların kahkaha atması caiz değildir’, ‘6 yaşındaki çocuk nikâhlanabilir’ diyen cinsiyetçi, sapık politikaların sonucudur” dedi. (Antep/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Mecliste ‘dokunulmazlık’ hesabı

SONRAKİ HABER

Arka Bahçe’de bu hafta!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...