14 Mayıs 2016 13:56

Sokağa çıkan vekile fezleke

Silopi'de sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde sokağa çıktıkları için HDP’li Milletvekilleri Aycan İrmez ve Ferhat Encü hakkında fezleke hazırlandı.

Paylaş

Şırnak’ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde sokağa çıktıkları için HDP’li Milletvekilleri Aycan İrmez ve Ferhat Encü hakkında fezleke hazırlandı. Hazırlanan fezlekede vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi. 

Silopi ilçesinde 14 Aralık 2015’te ilan edilen ve 18 Ocak’a kadar da tam gün olarak devam eden “sokağa çıkma yasağı” sürecinde kentin HDP’li Milletvekilleri Aycan İrmez ve Ferhat Encü, kuşatma altındaki ilçedeki halkla dayanışmak amacıyla ilçeden ayrılmadı. HDP’li vekiller 5 Ocak günü ilçenin Yenişehir Mahallesi’nde araçla seyir halindeyken, araçları polislerce durduruldu. 

HDP’li milletvekillerinin “Sokağa çıktıklarının tespit edilmesi” üzerine de Silopi İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 HDP’li milletvekili hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, milletvekillerinin “Kamu düzenini ve güvenliğini veya kişilerin can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek toplumsal olayların baş göstermesi halinde vali tarafından kamu düzeni sağlamak amacıyla alınan ve usulüne göre ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrandıkları” gerekçesiyle “suç” işlediğini savundu. Bu kapsamda savcılık, Milletvekilleri İrmez ve Encü’nün 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 61/1 maddesine aykırı” davrandıkları gerekçesiyle başlattığı soruşturma kapsamında dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke düzenledi. 

BASIN AÇIKLAMASINA KATILMAK SUÇ!

HDP’li milletvekilleri hakkında “dokunulmazlıklarının kaldırılması” için hazırlanan fezlekelerde skandal gerekçeye sahip bir başka fezleke ise Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer’e ait. Taşçıer hakkında Sur ilçesindeki ablukanın kaldırılması amacıyla HDP’li Feleknas Uca’nın da katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında katıldığı sırada açıklamayı yapan Uca’nın yanında durduğuk ve “İzinsiz gösteriye katıldığı” gibi skandal bir gerekçeyle fezleke hazırlandı. (AnkaraDİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Kürt Dil Bayramı mücadele günüdür’

SONRAKİ HABER

Mecliste ‘dokunulmazlık’ hesabı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...