14 Mayıs 2016 11:48

Antalya Büyükşehir'deki işten atmalar protesto edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki hukuksuz işten atmalar sendikalar tarafından protesto edildi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesinde KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen işyeri temsilcisi Mehmet Zengül ve DİSK Genel-İş Antalya şube yöneticisi Mustafa Düzenli’nin hukuksuz bir şekilde işten atılması, ASAT önünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.
DİSK ve KESK Antalya şubelerinin çağrısı ile bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri, Büyükşehir Belediyesine bağlı ASAT önünde yaptıkları basın açıklaması ile son günlerde yaşanan işten atmaları protesto etti. Açıklamayı DİSK Akdeniz Bölge temsilcisi ve Genel-İş Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar okudu. Aybar açıklamasında, Antalya’da 18 ülkeden 22 Büyükşehir Belediye Başkanının katıldığı “Güçlü şehirler ağı” zirvesine atıfta bulunarak ‘’Başkan Türel toplantıda suçla mücadele etmek, huzur ve güvenliği sağlamanın öncelikli konuları arasında olduğunu söyledi. Ancak aynı gün Sayın Menderes Türel’in yönettiği ASAT’ta trilyonluk yolsuzluk yapıldığı ortaya çıktı’” dedi.

ANTALYA İŞÇİ VE EMEKÇİLER İÇİN GÜVENLİ BİR ŞEHİR DEĞİL

Aybar açıklamasının devamında “Geçen hafta Antalya Büyükşehir Belediyesinde çalışan Mehmet Zengül ve Mustafa Düzenli hukuksuz ve keyfi kararlarla işten atıldılar. Bu durum bile tek başına, Menderes Türel’in önceliğinin bu kentin huzur ve güvenliği değil, aksine çalışanların ekmeği ile oynamak ve huzurlarını bozmak olduğunu gösteriyor. Menderes Türel aksini iddia etse de, anlaşılıyor ki; Antalya’nın işçi ve memurlar için güçlü ve güvenilir bir kent olduğu doğru değildir. Dolayısıyla da, çalışanlarının iş güvenliğinin olmadığı, her gün işten atılma korkusunun yaşandığı, sendikal hak ve özgürlüklerin baskı ve tehdit altına alındığı bir belediyede huzurdan, güvenden ve çalışma barışından söz edilir mi’’ diye sordu.

TÜREL BELEDİYEYİ MUZ CUMHURİYETİ GİBİ YÖNETİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesinin sicilinin bir hayli bozuk olduğunu aktaran Aybar açıklamasının devamında ‘’ Sayın Türel tıpkı, ait olduğu parti gibi kendisini hukukun üstünde görmektedir. Yargı kararlarını hiçe sayarak sürgün ve işten atma uygulamasını Büyükşehir Belediyesinde rutin bir işlem haline getirmiştir. En son Tüm Bel-Sen iş yeri temsilcisi Mehmet Zengül ve DİSK Genel-İş yönetim kurulu üyesi Mustafa Düzenli’nin işlerine son verilmesi ile Menderes Türel’in insan haklarına, hukuka ve emeğe ne kadar saygılı olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Görünen odur ki Menderes Türel görevini yandaşlara kaynak ve rant aktarma olarak anlamış ve Belediyeyi bir Muz Cumhuriyeti gibi yönetmektedir.

KANUNLARDA YAZILAN HAKLAR ANKARA’DA BAŞKA ANTALYA’DA BAŞKA MI UYGULANIYOR?

“Büyükşehir Belediyesine bağlı olan ANTEPE şirketinde çalışan Mustafa Düzenli’nin işten atılması tamamen siyasi nedenlere dayanmaktadır. Çünkü bir işçinin işten atılması için bir suç işlenmesi gerekmektedir” diyen Aybar, Tüm Bel-Sen iş yeri temsilcisi Mehmet Zengül’ün işten atılması Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını yeniden tartışılır hale getirmiştir. 312.’ci maddeden yargılanıp hapis cezası alan Erdoğan bir düzenleme ile memnu haklarına kavuşmuş sonuç olarak Cumhurbaşkanı olmuş, fakat 12 Eylül darbesini protesto eden bir bildiriden dolayı öğretmenliği elinden alınan, daha sonra tüm hakları iade edilen Mehmet Zengül memur olamaz diye Belediyeden ve memurluktan atılmıştır. Kanunlar Ankara’da başka, Antalya’da başka şekilde mi uygulanmaktadır diye sordu.

Basın açıklamasında sık sık “İş ekmek yoksa barış da yok” ve “Yaşasın İş Ekmek Özgürlük mücadelemiz” sloganları atıldı. Basın açıklamasına CHP Büyükşehir belediye meclis üyeleri de katılarak destek verdi.

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de yemek ihalesi operasyonu

SONRAKİ HABER

Sinop’tan kovulan Yıldız’ın Antep’teki programı da iptal!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...