14 Mayıs 2016 11:31

İztuzu’da DALÇEV’e 7 gün süre

Ortaca Kaymakamlığı, İztuzu Plajı'nın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine teslim edilmesi yönündeki kararı DALÇEV A.Ş'ye tebliğ etti.

Paylaş

Ortaca Kaymakamlığı, İztuzu Plajı’na işletme hakkının kendilerinde olduğunu belirterek gelen DALÇEV A.Ş yetkililerine plajın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine teslim edilmesi yönündeki kararını tebliğ etti. Evrak incelendikten sonra özel firma hakkında olumsuz karar çıkması halinde plaj, kolluk kuvvetlerince tahliye edilecek.

Muğla Valiliği bünyesindeki, Muğla Çevre Koruma Vakfı (MUÇEV) ile 2014’te imzalanan protokolle işletme hakkını alan DALÇEV yetkililerinin, İztuzu Plajı ve Dalyanağzı alanlarında yeni sezon için hazırlığa başlamaları üzerine, üniversitenin İktisadi İşletme Yönetim Kurulu üyeleri, plajın özel firma tarafından işgal edildiği iddiasıyla Ortaca Kaymakamlığına şikayette bulundu. Alanın geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce üniversiteye tahsis edildiğini belirten yetkililerin şikayeti üzerine Ortaca Kaymakamlığı, plajın üniversiteye teslim edilmesi yönünde aldığı kararı özel firma yetkililerine tebliğ etti. Jandarma ekipleri, plajda güvenlik önlemi alırken, tebliğ belgesini imzalamayan firma yetkilileri, Kaymakamlık görevlilerine plajın işletme hakkının kendilerinde olduğunu savundu. Yapılan görüşmelerin ardından, Kaymakamlık yetkilileri, belgelerin 7 gün içerisinde incelenerek karar alınması, kararın olumsuz olması halinde özel firma yetkililerinin plajdan kolluk kuvvetleri aracılığıyla tahliye edilmesi yönünde tutanak tuttu.

PROTOKOL GEÇERLİ

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) Avukatı Berna Babaoğlu, geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığının üniversite ile 3 yıllık protokol imzaladığını hatırlatarak, “Üniversite kaplumbağaların korunması ve izlenmesine ilişkin çalışmalar yapacaktı. DALÇEV, geçen yıl iş makineleri ile hoyratça bir gece yarısı buraya gelmiş, insanların mücadelesiyle de buradan çıkarılmıştı. Şimdi kaplumbağaların yumurtlama dönemi. Bu süreçte sessizlik ve karanlık çok önemli. DALÇEV’deki bu karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığını bağlamaz. Çünkü Bakanlığa karşı açılmış bir dava değil. Bu karara göre MUÇEV’den tazminat talep edebilir. DALÇEV Bakanlığın üniversite ile yapmış olduğu protokolü iptal ettirmiş değil. Bakanlığın protokolü halen geçerli ve gönderilen tahliyeyi isteyen Bakanlığın Muğla ilindeki temsilcisi İl Çevre Şehircilik Müdürlüğüdür. Bu tahliye kararını durduracak bir yürütmeyi durdurma kararı yoktur. Bakanlığın işlemine karşı bir karar da yok. Bizim buradaki mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Yeşil’ iddiası mezarı boş bıraktırdı

SONRAKİ HABER

Mersin'de yemek ihalesi operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...