14 Mayıs 2016 09:09

DİSK, direnişteki Dostcam işçilerini ziyaret etti

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, 44 gündür fabrika önünde direnişte olan Cam Keramik İş üyesi Dostcam işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan ve 44 gündür fabrika önünde direnişte olan Cam Keramik İş üyesi Dostcam işçilerini ziyaret ederek destej açıklamasında bulundu. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Genel Merkez Yöneticisi Cafer Konca, Genel İş Şube Başkanları, KESK ve TMMOB il temsilcilerinin de katıldığı ziyarette işçiler Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü önünde toplanarak yürüyüşe geçti. 'Dostcam İşçisi Direnişin Simgesi', 'Örgütsüz İşçi Köle İşçidir' ve 'Yaşasın Sınıf Dayanışması' sloganlarını atarken, Dostcam işçileri, Genel İş üyesi işçileri 'Birleşe Birleşe Kazanacağız' sloganları ile karşıladı.

Fabrika önünde işçilere seslenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, bir taraftan işçilerin sendikaya üye oldukları için işten atıldığını diğer taraftan da işçilere kölelik çalışma koşullarını dayatan yasaların meclisten geçtiğini ifade ederek "“Kiralık işçilik” ile getirilen kölelik düzeni de yetmemiş gibi bir de kıdem tazminatımıza göz dikmeye devam ediyorlar. Bu durumda arkadaşlar, işçi sınıfı için yapılacak şey bellidir. Üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dahil, bedeli ne olursa olsun sonuna kadar direneceğiz, direneceğiz, direneceğiz" dedi.

DOSTCAM İŞVERENİNİ MASAYA ÇAĞIRDI

Dostcam işverenine de çağrıda bulunan Beko şunları söyledi "İşçilerin Anayasal haklarına saygı gösterin ve işten attığınız işçileri geri alın. Burada üretim yeniden başlasın ve mahkemeleri beklemeden iş barışı sağlansın. Biz burada DİSK olarak her türlü sorumluluğu almaya, görüşmeye, konuşmaya hazırız. Ancak siz görüşmekten, konuşmaktan kaçarsınız, işçilerin haklarını yok sayarsanız Dost Cam işçisi de direnmeye devam edecektir. Biliniz ki Dost Cam işçisi bu direnişinde yalnız kalmadı ve asla yalnız kalmayacak". Beko, sözlerini Dostcam işçileri işe başlayana ve toplu sözleşme imzalayana kadar, Dostcam işçilerinin mücadelelerine destek olacaklarını belirterek bitirdi.

'DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Ardından işçiler adına konuşan Süleyman İssi ise,  anayasal hak olan sendika hakkı talep ettikleri için işçilerin açlığa ve sefalet sürüklendiğini belirterek, “Biz burada direnemeye devam edeceğiz. Biz her zaman müzakereye hazırız.  Burada direnişimiz başarıyla sonuçlanana kadar mücadelemiz de eylemimiz de devam edecektir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Terolar'da TV 10'un yayını engellendi

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın damadından JÖH'e mesaj

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa