14 Mayıs 2016 08:55

Terolar'da TV 10'un yayını engellendi

Maraş Terolar mahallesinden yayın yapmak isteyen TV 10'un yayını engellendi.

Paylaş

Maraş'ta Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Sivricehöyük(Terolar) mahallesinde AFAD'ın yapmak istediği kampa karşı halkın direnişi sürerken gazeteciler de engelleniyor.

Asker ablukası altındaki bölgeye giriş yasağının ardından TV 10'un yayını da engellendi.

Bölgede bulunan TV 10 çalışanlarının Narlı Cemevi önünde yaptığı yayının kesilmesini isteyen askeri yetkilinin  Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir'i arayarak yayın yasağının getirildiğini bildirdi. Konuya ilişkin bilgi veren Demir, "Yüzbaşı aradı. 'TV 10 yayın yapıyormuş valilik tarafından yayın yasağı var. Yayın yaparlarsa gözaltına alın diye talimat vermiş' dedi. Yüzbaşı böyle bir yayın yapılmaması gerektiğini söyledi. Ben de ısrarla hayır biz burada canlı yayın yapacağız, halk bizden haber bekliyor, insanların haber alma hakkını elinden alamazsınız dedim. 'O zaman ben gerekeni yapacağım, gözaltına alacağım' dedi. Ben de buyurun gelin dedim. Alabiliyorsanız alın dedim. Tahminimce birazdan gelirler" diye konuştu.

Demir, haber yapan gazetecileri Cemevinden kimsenin alamayacağını söyledi. Demir, "IŞİD kamplarının yapılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Daha sonra bölgeyi ablukaya alan polis ve asker, TV 10 yayınına müdahale etti. Gazeteciler yayınlarına ara vermek zorunda kaldı.

Kentte giriş yasakları ve yayın yasağı konularak dayanışma eylemleri engellenmek isteniyor. HDP Milletvekilleri Müslüm Doğan ve Mahmut Toğrul, Narlı Cemevine gelerek dayanışma içinde olduklarını belirtti. (Maraş/DİHA)

FOTOĞRAF: ARŞİV

ÖNCEKİ HABER

Terolar direnişine desteğe gidenler kente sokulmuyor

SONRAKİ HABER

DİSK, direnişteki Dostcam işçilerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...