28 Nisan 2012 11:44

Hükümet zamlarını belediye zammı izleyince...

AKP Hükümetinin doğal gaza, elektriğe yaptığı zamların ardından, belediyelerin su faturalarını “katı ve sıvı atık bedeli” adı altında 15-25 lira arasında kabartması Aydınlıları harekete geçirdi. Kararın iptali için Emek Partisi Aydın İl Örgütünün başlattığı imza kampanyası büyük ilgi gördü.

Hükümet zamlarını belediye zammı izleyince...
Paylaş
Aydın Kirsiz

Girne Mahallesi’nde imza kampanyasına katılan Ev Kadını Ayşe Altıner’ın “Bize de yüklü bir fatura geldi, ablam ödeyemedi suyu kesildi. Katı-sıvı atık bedeli yeni belediye binasında harcanacakmış, öyle duydum. Elektrik zamlarına karşı da sesimizi çıkaralım” sözleri biriken öfkenin göstergesi niteliğindeydi.

Yalnız yaşadığını söyleyen Tomris Çınar ise, “Ben ne kadar su harcıyorum ki, bu uygulama ne kadar sürecek? Bu da deprem vergisi gibi sürekli hale mi gelecek? sorularıyla tepkisini dile getirdi.  

ENCÜMEN DE RAHATSIZ

İsmini vermek istemeyen bir belediye encümen üyesi de “Biz de dile getirdik çok fazla olduğunu söyledik ama kararlar başkanın inisiyatifinde alınıyor. Bu imzaları belediye meclisi toplandığında getirin” diyerek kampanyaya destek verdi. Bu aradan bir çok kişinin belediyeye  bireysel dilekçe verdiği öğrenildi. Edindiğimiz bilgilere göre Çevre Bakanlığına dahi dilekçe gönderilmiş. (Aydın/EVRENSEL)


ZATEN TEMİZLİK VERGİSİ ÖDÜYORUZ

Perihan Erdoğan (Ev Kadını): “Kullandığımız sudan fazla katı atık bedeli ödüyoruz. Sadece bunlar değil elektriğe de çok zam geliyor. Yemeyelim içmeyelim bunlara verelim...”

Sibel Talay (Ev Kadını): “Bizden daha fazla para alma peşindeler nasıl yaşıyoruz diye bakan yok.”

Tekin Arslan (Emek Partisi Aydın Merkez İlçe Başkanı): “Çöpleri toplamak belediyenin görevidir.  Belediye bu hizmeti karşılığında zaten çevre temizlik vergisi alıyor. Buna rağmen yeni bedellerin alınması vatandaşı soymaktır. Belediye Başkanı evlerimize bildiriler gönderdi, katı atık ve sıvı atık bedellerini biz eklemedik Bakanlık ekledi, diye. Zaten AKP Hükümetinin ücretleri düşürmekte, vergileri şişirmekte üstüne yok. Peki, seçilmiş Aydın Belediye Başkanı, ben yapmadım bakanlık yaptı, demekten başka bu konuda ne yaptı? Zar zor geçinen vatandaştan uydurma adlarla alınan paraların hesabını sormak, önüne geçmek yerel yönetimin görevi değil mi?

ÖNCEKİ HABER

Tüzel: Antep işçisinin şükredecek hali yok

SONRAKİ HABER

‘Okulumuzun dağıtılmasını istemiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...