14 Mayıs 2016 06:16

Fanzinciler Kadıköy’deki sergide buluşacak

Fanzin Sergisi’nde, tüm yurttan gelen fanzinler sergilenecek; söyleşiler, film gösterimleri ve müzik dinletisi yapılacak.

Paylaş

Edebiyat Atölyesinin Kadıköy’de düzenlediği Fanzin Sergisi, Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen birçok fanzini İstanbul’da meraklılarıyla buluşturacak.
Fanzin Sergisi’nde, farklı içeriklere sahip fanzinler sergilenecek, kurulacak ortak stantta ücretsiz fanzinler katılımcılara sunulacak. 13-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Fanzin Sergisi’nin ilk gününde, “Paris’te Gece Yarısı” filminin gösterimi yapılacak. İkinci günde ise Mesken, Sıvadık ve Turşu fanzinlerinin yayıncıları, katılımcılarla söyleşecek. Aynı gün, “Capote” filminin gösteriminin ardından film hakkında, Osman Damla ve Gülin Süt’ün söyleşisi olacak.
Serginin son günü olan 15 Mayıs’ta ise ücretli kahvaltı ile “Fanzin Sohbetleri” yapılması planlanıyor. Yine aynı gün; Bakış Boşluğu, Typobak ve Öteberi fanzinlerinin yayıncıları, fanzinleri hakkında söyleşi gerçekleştirecek. Fanzin Sergisi, müzik dinletisiyle son bulacak.

FANZİN KÜLTÜRÜNE KATKI

Edebiyat Atölyesi ekibinden Selma Cengiz, Evrensel’e yaptığı açıklamada, Türkiye’de çok canlı bir fanzin kültürünün olduğunu ancak bu kültürün geniş kitlelere ulaşamadığına dikkati çekti. Fanzin kültürünün görünürlüğüne bu sergiyle katkıda bulunmak istediklerini belirten Cengiz, şunları kaydetti:
“Bu sergi, ‘Kendin yap’ kültürünü benimsemiş olan fanzincileri bir araya getirecek, katılımcılara da bu kültürü etraflıca aktarmayı sağlayacak. Sergiyle amaçladığımız, Türkiye’deki fanzin kültürü bağlamında, fanzinlerin yayımlanma amaçlarını ve hangi konularda yoğunlaştıklarını katılımcılarla paylaşmaktır.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Müzikal Koroları Festivali’nden Türkiye’ye ödül

SONRAKİ HABER

Cenk Gündoğdu’dan yeni kitap: Harap

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...