14 Mayıs 2016 06:12

Müzikal Koroları Festivali’nden Türkiye’ye ödül

Yunanistan'da düzenlenen 6. Dünya Müzikal Koroları Festivali’ne İstanbul’dan katılan iki dans grubu, “Seyirci Büyük Ödülü”nü kazanarak yurda döndü.

Paylaş

Efe SÖNMEZ
İstanbul

Yunanistan'da düzenlenen 6. Dünya Müzikal Koroları Festivali’ne İstanbul’dan katılan iki dans grubu, “Seyirci Büyük Ödülü”nü kazanarak yurda döndü. Birçok ülkeden dans gruplarını bir araya getiren festivalin altıncısı, 6-9 Mayıs arasında Aristotales Üniversitesinde gerçekleştirildi. Bu yıl Makedonya, Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerden de dans gruplarının katıldığı festivalde Türkiye’yi “Journey To Broadway” ve “Ladies &Gentlemen İstanbul” grupları temsil etti. Müzik direktörlüklerini Çelik Kasapoğlu’nun yaptığı her iki grup da seyircilerin oylarıyla belirlenen “Seyirci Büyük  Ödülü”nü kazandı.  Kasapoğlu, ödüle ilişkin, “Yunan dostlarımızdan bu ödülü almak bizim için çok anlamlıydı” açıklamasını yaptı.
Kendilerini “Müzikale gönül veren amatör ruhlu müzisyenler” olarak tanımlayan ekip, 10 yılı geride bıraktı ve İstanbul sahnelerinin aranan müzikal gruplarından oldu.
Journey To Broadway ise aynı zamanda İstanbul Devlet Opera ve Bale Solist Sanatçısı olan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikal Bölümü Öğretim Görevlisi Bergüzar Çelebi’nin öğrencileri tarafından  2008 yılında kuruldu. Ekibin müzik direktörlüğünü ise Çelik Kasapoğlu yapıyor.

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da hükümetin darbesine süresiz grevle yanıt

SONRAKİ HABER

Fanzinciler Kadıköy’deki sergide buluşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...