28 Nisan 2012 11:29

Tüzel: Antep işçisinin şükredecek hali yok

Pazar günü Halkların Demokratik Kongresinin (HDK) Gaziantep’te gerçekleştireceği halk toplantısı öncesi Genel-İş Sendikasında sendikacılarla buluşan HDK İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, sendikacıların sorunlarını dinledi. Tüzel’in sendikacılarla buluşmasına DİSK, KESK, Türk-İş temsilcileri ve yöneticilerinin yanı sı

Tüzel: Antep işçisinin şükredecek hali yok
Paylaş
İnanç Yıldız

Toplantıda konuşan DİSK Bölgesi Temsilcisi Nihat Bencan, kazanılmış haklarına saldırıların arttığını belirterek, özellikle kıdem tazminatının fona devredilmesinin kendilerinin çok kaygılandırdığını, bu yüzden bu 1 Mayıs’ta daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaçlarının olduğunu ve sorunlarının meclis gündeminde daha sık dile getirilmesini gerektiğini söyledi.
Bencan’dan sonra konuşan KESK Dönem Sözcüsü, Ömer Faruk Koç, Kürt meselesine dikkat çekerek, yaşanan çatışmaların, Kürt siyasetçilerine yönelik baskıların son bulmasını, barış ve demokrasi seslerin daha artmasını istediklerini söyledi.

Türk-İş Temsilcisi Nuri Bay’da geçen günlerde kendi Başkanlar toplantısında patronların “Çok şükür bizde sendika yok. Sendikadan da korkmuyoruz” sözlerini hatırlatarak, örgütlenmekte zorlandıklarını söyledi.

‘BİRLİKTE MÜCADELENİN ÖNEMİ BÜYÜK'

Antep’te de işçilerin diğer işçi kentlerinde olduğu gibi, ağır çalışma koşullarında çalıştığını belirten Levent Tüzel, bu yüzden bu 1 Mayıs’ta birlik ve dayanışmanın daha da arttırılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. İşsizliğin yoğun olduğu bölge illerinde mayıs ayında sınıf çelişkilerinin daha artacağını söyleyen Tüzel, “Ulusal İstihdam Projesi’yle başta kıdem tazminatının kaldırılması ve bölgesel asgari ücret uygulamasıyla işçiler daha da sömürülecek. Bu proje sermayeye hizmet ediyor. Bunun kabul edilebilir yanı yok” diye konuştu.

Antep’teki ‘96 dokuma işçilerinin grevini hatırlatan Tüzel, “O günden bugüne Antep nüfus olarak çok büyüdü ama Antepli işçilerin çalışma koşullarında, örgütlenme konusunda neyin değiştiğine bakılması gerekiyor. Durum çok vahim, işçilerin bu duruma şükredecek bir halleri yok” dedi.

ANTEP’TE PARASIZ SAĞLIK MÜCADELESİ BAŞLAMALI

Tüzel işçilerin hak gasplarının yanında demokrasi, barış taleplerini de dile getirmesi gerektiğini belirterek, Kürt meselesinde çözümsüzlükte ısrar eden hükümetin, Suriye’ye müdahale etmesi halinde bile bunun emperyalistlere yarayacağını, bu yüzden ortak yaşamın daha çok savunulması gerektiğine vurgu yaptı. Antep’te doktorun öldürülmesine de değinen Tüzel, “Sağlıkta özelleştirme politikalarının hasta için de doktor için de ölümden başka bir şey getirmediğini sağlık emekçileri sürekli dile getirdi. Hükümetin sağlığı ticaretleştirmesine karşı Antep’te parasız, nitelikli bir sağlık hizmeti için mücadelenin başlatılması gerekir” dedi. Tüzel son olarak sendikacıların sorunlarını not aldığını ve bu sorunları Mecliste dile getireceğini belirtti. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşyerlerinden 1 Mayıs’a

SONRAKİ HABER

Hükümet zamlarını belediye zammı izleyince...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...