14 Mayıs 2016 04:49

KESK'e yönelik baskılar meclis gündeminde

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, meclis önergesinde kamu emekçilerine yönelik baskıları sordu.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, kamu emekçilerine yönelik baskıları sordu. Önergede, 10 Ekim 2015 Ankara Barış Mitingi’ne katılma kararının ardından Mardin’de 8 sendika üye ve yöneticisine memuriyetten men talebiyle soruşturma başlatıldığı ve kimi üyelerin de sürgün edildiği bilgisi paylaşıldı. İş bırakma sonrasında kamu emekçilerine yönelik saldırılara da yer verilen önergede, “AİHM, ILO, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay İdari Yargı kararlarına rağmen 29 Aralık ve 12-13 Ekim grevlerine katıldıkları için Mardin ilimizde 2 bin 600 civarında kamu emekçisi hakkında soruşturma açılmış, başta eğitim emekçileri olmak üzere kamu emekçileri üzerindeki baskılar endişe verici boyuta ulaşmıştır” denildi.
Yıldırım şu sorulara yanıt istedi.
*Mardin’de Eğitim Sen üyeleri başta olmak üzere tüm muhalif kesimler üzerinde, genelgelerle, yönetmeliklerle ya da sözlü talimatlarla baskı oluşturulduğu iddiaları doğru mudur?
*Kamu emekçilerinin barışı savunması ve demokratik taleplerini ortaya koyması suç mudur? Değilse sendikal çalışmaların ve toplumsal barış için yapılan faaliyet ve etkinliklerin suç unsuru görülmesinin ve TMK kapsamında değerlendirilmesinin yasal dayanağı nedir?
*Devreye konan savaş konsepti ile kamu emekçileri üzerinde artan baskılar arasında bir ilişki var mıdır? Yok ise, Mardin başta olmak üzere Türkiye genelinde kamu emekçilerine yönelik uygulanan baskıyı nasıl açıklıyorsunuz?(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen'li Yücel: Hakkımdaki tek kanıt imzasız şikayet

SONRAKİ HABER

Telekomünikasyon devi Verizon'da grev 4. haftasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...