14 Mayıs 2016 04:36

Yaralıyı kabul etmeyen hastanenin kusuru yokmuş!

Antalya Valiliği, HDP binasına yönelik saldırıda ağır yaralanan Kamuran Çelik’in hastaneler tarafından kabul edilmemesine soruşturma izni vermedi.

Paylaş

Antalya Valiliği, HDP binasına yönelik saldırıda ağır yaralanan Kamuran Çelik’in hastaneler tarafından kabul edilmemesine ilişkin yapılan suç duyurusunda, hastane görevlilerinin ihmal ve kusuru bulunmadığı iddiasıyla soruşturma izni vermedi.

Kentte 7 Eylül 2015 tarihinde HDP binasına dönük ırkçı saldırılarda ağır yaralanan Kamuran Çelik’e, kaldırıldığı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde herhangi bir müdahalede bulunulmadı ve “Hastane dışı sevk” yapılarak Alanya’da özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak Antalya’ya 2 saat uzaklıkta bulunan Alanya ilçesindeki özel hastaneye ulaşan Çelik’in bulunduğu ambulans ırkçı grubun saldırısına maruz kalmıştı. Alanya’daki özel hastane de kalabalık grubu gerekçe göstererek Çelik’i kabul etmezken, Çelik Antalya’ya geri getirilerek Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyata alındı.

Geç müdahalede bulunulması nedeniyle sol kolu felç kalan Çelik, son olarak ameliyat edildiği Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden de “saldırı olabilir” söylentisi nedeniyle apar topar taburcu edildi. Çelik kendisini tedavi etmeyen hastaneler hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak Antalya Valiliği Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sorumlular hakkında soruşturma açılmasına izin vermedi. Diğer hastanelere ilişkin de herhangi bir inceleme yapılmadığı öğrenildi.

SALDIRGANLARI TANIK OLARAK DİNLEMİŞLER

Öte yandan saldırıda Çelik ile birlikte yaralanan Ahmet Bektaş’ı yaralayanlardan 18 yaşından küçük 2 çocuk hakkında “Yaşamı tehlikeye sokacak şekilde silahla yaralama” suçundan dava açılırken, saldırıya katıldıkları kamera kayıtları ile tespit edilen diğer kişilerin ifadelerine “bilgi sahibi” olarak başvurulduğu ortaya çıktı. (Antalya/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Fosil yakıtlara karşı yarın eylem günü

SONRAKİ HABER

Arçelik LG’de mahkeme işe iade kararı verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...