13 Mayıs 2016 16:18

Can Dündar'a saldırı soruşturmasında 2 kişi daha serbest

Gazeteci Can Dündar'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve tutuklanmaları istenen 2 kişi serbest bırakıldı.

Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a adliye önünde silahlı saldırı olayıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınıp savcılık tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince bugün adliyeye getirilen Sabri B., Ergün C., Sedat B. ve Selçuk M., saat 13.00 sıralarında soruşturmayı yürüten Savcı Abdullah Yurtsever'e ifade vermeye başladı. Savcı tarafından yaklaşık 4 saat sorgulanan şüphelilerden Sedat B. ve Selçuk M. delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Sabri B. ve Ergün C. ise "Silahlı tehdide azmettirme" ve "6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Tutuklanması talep edilen şüpheliler, Nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Burada ifade veren şüpheliler, haftada bir gün polis merkezine giderek imza atmak şartıyla serbest bırakıldı.

9 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ, 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, bir hafta önce, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde, gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile birlikte yargılandıkları davanın karar arasında Murat Şahin tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda Dündar yara almadan kurtulurken, NTV Muhabiri Yağız Şenkal ayağından yaralanmıştı. Saldırgan Murat Şahin ise olay yerinde gözaltına alınarak Emniyet'e götürülmüştü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 4 kişi daha gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 5 kişiden Murat Şahin tutuklanırken, diğerleri serbest bırakılmıştı. Olaya ilişkin gerçekleştirilen 2'nci dalga operasyonda ise 4 kişi daha gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen bu 4 kişiden 2'si savcılıktan, diğer 2 kişi ise hakimlikteki sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Ulusal İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kurumu oluşturulmalı'

SONRAKİ HABER

Soma Katliamında kaybettiğimiz madenciler İstanbul'da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...