13 Mayıs 2016 15:32

Malatya'da emekçiler: Soma’yı unutmadık unutmayacağız

Soma Katliamı'nda hayatını kaybden 301 madenci, Malatya'da da anıldı.

Paylaş

KATLİAMIN 2. YILDÖNÜMÜNDE SOMA DOSYASI...

Soma’da 13 Mayıs 2014’te meydana gelen iş cinayetinde hayatını kaybeden 301 emekçi, Malatya'da KESK, TMMOB VE DİSK öncülüğünde anıldı.

Malatya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önündeki eylemde basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Zuhal Güler okudu. Eyleme siyasi partiler de destek verdi.

İki yıldır tiyatro oynandığını ve sorumluların yargılanmadığını söyleyen Zuhal Güler, "Bugün, Soma’da 301 canımızı yitirdiğimiz yüzyılın en büyük iş faciasının ikinci yıldönümü. 301 canımızın acısı hâlâ yüreğimizde. 13 Mayıs’ta Soma’da yaşamını yitiren tüm maden emekçilerini saygıyla anıyor, yakınlarına ve tüm maden emekçilerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Bugün, bu acıyı unutturmamak için, böyle acıların bir kez daha yaşanmaması için alanlardayız" dedi.

Soma gibi bir facia yaşandıktan sonra dahi her ay onlarca emekçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğine değinen Zuhal Güler, "Hükümet ve ilgili kamu kurumları tarafından faciadan sonra alınan ders nedir diye bakıldığında, sermayenin ihtiyaçlarını karşılamak ve yeni katliamlara zemin hazırlamak dışında bir şey görülmemektedir. Bu acı gerçek, ülkemizde emeği ile geçinen milyonlarca işçiye ölümden, sakatlanmaktan ve sömürülmekten başka bir şeyin reva görülmediğini ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kiralık işçi büroları, yeni Somalara gebe'

SONRAKİ HABER

'Ulusal İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kurumu oluşturulmalı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...