13 Mayıs 2016 12:03

Nuh Köklü davasında müebbet istemi

Gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin davada savcı sanık Azizoğlu hakkında müebbet hapis cezası istedi.

Paylaş

İstanbul Kadıköy’de kar topu oynarken bıçaklanarak öldürülen Gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin savcı, sanık Serkan Azizoğlu hakkında “Kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası istedi, tutuksuz yargılanan sanık Nazım Coşanar’a ise beraat verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Gazeteci Nuh Köklü, 17 Şubat 2015’te İstanbul Kadıköy’deki Yeldeğirmeni’de Esnaf Serkan Azizoğlu tarafından dükkanına kar topu isabet ettiği gerekçesiyle bıçaklanarak öldürülmüştü. Sanık Serkan Azizoğlu tutuklu olarak “Kasten adam öldürmek”, sanık Nazım Coşanar da tutuksuz olarak “Kasten adam öldürmeye yardım etmek” suçundan yargılanmaya başladı.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Azizoğlu ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı Nuh Köklü’nün ailesi, arkadaşları ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da izledi. Mahkeme Heyeti Başkanı, Adli Tıp Kurumundan sanık Serkan Azizoğlu’nun akıl sağlığının yerinde olduğu ve olay sırasında cezai sorumluluğunun tam olduğuna dair rapor geldiğini söyledi.

‘NEFRET CİNAYETİDİR’

Müşteki Avukatı Yıldız İmrek, “Gerek tanık beyanları, gerekse de sanık beyanları bu cinayetin, müştekilerin, mağdurların ve maktul Nuh Köklü’nün siyasi düşünceleri ve yaşam tarzı nedeniyle sanık tarafından özel bir kasıtla işlendiğini gösteriyor. Bu cinayet bu haliyle nefret cinayetidir” şeklinde konuştu.

BIÇAĞI KALBİNE SAPLADI...

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı olay tarihinde Nuh Köklü ve arkadaşlarının kar topu oynadığı ve kar topunun tutuklu sanık Serkan Azizoğlu’nun camına isabet ettiğini belirtti. Camda herhangi bir zarar oluşmamasına rağmen Azizoğlu’nun “O cam kaç para biliyor musunuz lan”, “Hepinizi öldürürüm” şeklinde bağırıp küfrettiği kaydedilen mütalaada, sanığın daha sonra dükkanından elinde bıçakla çıkıp müştekilere savurduğu anlatıldı. Yaşanan kavgada bıçağın yere düştüğü ve müşteki Emrah Elhan’ın bıçağa basarak sanığın almasına engel olduğu ifade edilen mütalaada tutuksuz sanık Nazım Coşanar’ın Elhan’ı tutup çektiği kaydedildi. Mütalaada yaşanan bu durum üzerine Sekan Azizoğlu’nun bıçağı aldığı ve Nuh Köklü’nün kalbine sapladığı belirtildi.

MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

Mütalaada Serkan Azizoğlu’nun Nuh Köklü’yü bıçakla öldürdüğü belirtilerek “Kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması, diğer müştekilere karşı işlendiği belirtilen “silahla tehdit”, “silahla kasten yaralamaya teşebbüs” ve “hakaret” suçlarından da ayrıca cezalandırılması talep edildi. Tutuksuz sanık Nazım Coşanar’ın ise “Kasten adam öldürmeye yardım etmek” suçunu yardımcı olma kastıyla hareket ettiğine dair kesin bir delil olmadığını belirten savcı, Coşanar’ın beraatına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Sanık Azizoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar vererek avukatlara mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre verilmesini kararlaştırdı. Duruşma 27 Mayıs tarihine ertelendi.

ANNE KÖKLÜ: ‘AĞIR CEZA ALMASINI İSTİYORUM’

Duruşma sonrası adliye bahçesinde açıklama yapan Köklü ailesinin avukatı Ümit Abanoz “Kasten adam öldürme” suçundan mütalaa verildiğini belirterek, “Bunun yaptırımı müebbet hapis cezasıdır. Bizim de beklediğimiz bir mütalaaydı ve bütünüyle katılıyoruz, yerindedir ve doğrudur. Mütalaa genel olarak bizi ve aileyi tatmin etmiştir. Önümüzdeki celsenin karar duruşması olmasını bekliyoruz” dedi. Nuh Köklü’nün annesi Çiğdem Köklü ise hakim ve savcılara güvendiğini söyleyerek, “Ağır ceza almasını istiyorum” diye konuştu.

Duruşmayı izleyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da, “New York Times muhabirinin de çok iyi vurguladığı gibi kara kan düşmüştür. Türkiye’de gençlerin eğlenmesini, gülmesini istemeyen bir takım çevreler var. Savcının mütalaası bizi de tatmin etmiş gözüküyor. Umuyoruz diğer gazetecilere yönelik açılan davalar da bu kadar kısa sürede sonuçlanır” dedi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eş başkanı tutuklanan DBP: Mücadeleyi yükselteceğiz

SONRAKİ HABER

Katliamda sorumluluğu bulunan herkes yargılansın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa