13 Mayıs 2016 11:02

Tüm Bel-Sen'den soruşturma furyasına tepki

Tüm Bel-Sen birçok ilde üyelerine yönelik başlatılan soruşturma ve verilen cezalara tepki gösterdi.

Paylaş

Tüm Bel-Sen birçok ilde üyelerine yönelik başlatılan soruşturma ve verilen cezalara tepki gösterdi. Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, soruşturmalardaki keyfiyetin sosyal medya paylaşımlarının suç sayılmasına kadar vardığına dikkat çekti.

Tüm Bel-Sen birçok ilde üye ve yöneticilerine yönelik soruşturma, sürgün ve cezalara tepki gösterdi. Sendika Genel Merkezi'nde yapılan açıklamaya KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak ve BES Genel Başkanı Fikret Aslan da destek verdi.

Burada konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, “Soruşturma ve disiplin cezalarındaki keyfiyet öyle bir noktaya varmıştır ki; artık işyerlerinde hükümet aleyhine konuşmak Facebook ve Twitter gibi sosyal medya üzerinden ülkede yaşanan antidemokratik ve hukuk dışı uygulamalara yönelik paylaşımlarda bulunmak bile soruşturma ve ceza sebebi sayılmaya başlanmıştır” dedi.

Sendikalarının Ankara 2 No'lu şube üyesi ve Mamak Belediyesi çalışanı Songül Kantar ile İstanbul 3 No'lu şube üyesi ve Pendik Belediyesi işyeri temsilcisi Serhat Tekeş hakkında Facebook paylaşımları nedeniyle disiplin soruşturması açılmasının bu duruma en yakın iki örnek olduğunu belirten Erol, yine Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Ferit Epözdemir'in 18 Mart sabahı evi basılarak gözaltına alındığını hatırlattı. Epözdemir'in 3 gün gözaltında tutulduğunu dile getiren Erol, Epözdemir'in savcılık tarafından hakkında tutuklama istemiyle gönderildiği Sulh Ceza Hakimliği'nde hakkında yurt dışına çıkma yasağı ve adli kontrolle serbest bırakıldığını aktardı.

10 BİN KESKLİYE SORUŞTURMA

Tüm Bel-Sen üye ve yöneticilerine yönelik bu saldırıların bireysel uygulamalar olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Erol, hukuksuz bir şekilde gerçekleştirilen işten atmalar, sürgünler, cezaların AKP hükümetinin kamu emekçilerinin hak ve özgürlüklerini gasp etmeye yönelik uzun bir zamandır sürdürdüğü ve önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşacak saldırıların bir parçası olduğunu söyledi. Erol, “Sendikamız üye ve yöenticilerine yönelik bu antidemokratik ve hukuksuz uygulamalar, baskı ve cezalar bir yandan toplumun örgütlü güçlerini susturmayı ve ülkedeyi dikensiz bir gül bahçesine çevirerek bir korku imparatorluğu yaratmayı amaçlarken diğer yandan da kamu emekçilerinin kadro, ücret ve iş güvencesi dahil mevcut olan tüm haklarını ortadan kaldıracak 'Personel Reform Tasarısı'nı daha yasalaşmadan fiilen uygulamaya geçirme girişimidir” diye konuştu.  

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak da Başbakanlık genelgesinden sonra kamu emekçilerine yönelik baskıların daha da arttığına dikkat çekti. Muhalif kamu emekçilerinin bu genelgeye dayanarak soruşturma, sürgün ve cezalara maruz kaldıklarını belirten Toprak, “KESK üyesi 10 bin arkadaşımız bu kapsamda soruşturmaya tabi tutuluyor. Bu genelge sendikal hakları yasakalanması noktasına geldik. Düşünce ve özgürlüğü kapsamına girmesi gereken facebook paylaşımları da suç unsuru oluyor. Bu baskı ve sürgünlere  karşı 29-29 Mayıs'ta 9 bölgede miting yapacağız.  Tüm hukuksuzluklara rağmen bu saldırıları püskürteceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Macide ögretmen 2 yıl 3 ay hapis cezası aldı

SONRAKİ HABER

Çakırözer: Tüm geçici işçiler kadroya alınsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...