13 Mayıs 2016 09:21

Hasta tutuklu 10 gündür açlık grevinde

İzmir-Kırıklar 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde kalan siyasi mahpus Mehmet Şerif Öner, baskılar sebebiyle süresiz dönüşümsüz açlık grevinde.

Paylaş

İzmir-Kırıklar 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde kalan siyasi mahpus  Mehmet Şerif Öner’in, cezaevindeki baskılar nedeniyle 10 gündür süresiz, dönüşümsüz açlık grevine girdiği öğrenildi.

Öner, cezaevinde yaşadığı hak ihlalleri ve tedavi hakkının engellenmesinden dolayı Adalet Bakanlığına 3 Mayıs tarihli yazdığı dilekçeyle açlık grevine girdiğini açıkladı.

Bakanlığa yazdığı bu dilekçenin bir adet fotokopisini de ailesine gönderen Öner, cezaevinde maruz kaldıkları hak ihlallerini anlattı. Kaldığı F Tipi cezaevindeki iki katlı koğuşların sağlık açısından elverişsiz olduğunu belirten Öner, “Sağ omzumda kolikuva kırığı olup boyun fıtığı olduğum için sandalyede oturamıyorum. Ağrı ve uyuşmaya yol açtığı için ya yatakta uzanır durumdayım ya da ayakta duruyorum” diye yazdı. Öner, yine diz kapağının olmamasından dolayı merdiven basamaklarından inip çıkarken diz bölgesinde ağrı, kramp, ani kasılma ve güç reaksiyonu yaşadığından dolayı düştüğünü ifade etti. Bu sağlık sorunlarından kaynaklı merdivensiz bir odaya verilmesi için talepte bulunduğunu da belirten Öner, ancak bu talebinin cezaevi idaresi tarafından ‘Değerlendireceğiz, ilgileneceğiz’ denilerek sürekli geçiştirildiğini anlattı. Hastane sevklerinin de çoğunlukla yapılmadığını söyleyen Öner, hak ihlallerinin sona ermesi, hastane sevklerinin aksatılmaması, ring aracında kelepçeleme işleminden vazgeçilmesi ve merdivensiz bir odaya alınması talepleri kabul edilene kadar eylemini sürdüreceğini bildirdi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çeşme'deki RES'lere durdurma kararı

SONRAKİ HABER

Oya Aydoğan'ın hayati tehlikesi devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...