28 Nisan 2012 11:11

Polisten kadına: Kadın sesine tahammül edemem

Adana’da bir polis müdürü kameralar önünde derdini anlatmaya çalışan bir kadını "Kadın sesine tahammül edemem. Erkeklerle konuşalım" diyerek susturdu.Yaklaşık 55 gündür direnen TEDAŞ işçilerinin geçtiğimiz günlerde gözaltına alınması aileleri tarafından TEDAŞ önüne yapılan y&u

Polisten kadına: Kadın sesine tahammül edemem
Paylaş

Yaklaşık 55 gündür direnen TEDAŞ işçilerinin geçtiğimiz günlerde gözaltına alınması aileleri tarafından TEDAŞ önüne yapılan yürüyüşle protesto edilmişti. Eylem sırasında, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kitleyi polisin engellemeye çalışması tepkiye neden olmuştu.

Ailelerin yanına gelen Güvenlik Şube Müdürü Erhan Yıldırım’a kadınlar sorunlarını anlatmaya çalışırken Yıldırım’dan ‘ilginç’ bir tepki geldi. Güvenlik Şube Müdürü Yıldırım derdini anlatmaya çalışan bir kadına “Ablacım bir şey söyleyeyim mi? Kadın sesine hiç tahammül edemem erkeklerle konuşalım” dedi.

Adana’da polis müdürünün söyledikleri, İzmir’de Fevziye Cengiz isimli kadının karakolda polisler tarafından dövülmesinin üzerindeki tartışmalar henüz küllenmemişken, polisin kadına bakış açısını da bir kez daha göstermiş oldu. 

Olay, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık her geçen gün artmaya devam ederken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sorunun çözümü için önerdiği polisiye yöntemlerin, polis zihniyetinin böyle olduğu bir ortamda, ne kadar etkiliği olabileceği yönündeki endişe ve itirazları doğrular nitelikte. (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emekleri görünmeyen kadınlar grevde!

SONRAKİ HABER

Sakarya’da 1 Mayıs çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...