13 Mayıs 2016 08:43

Türfent savcılıkta, Soydan'ın gözaltı süresi uzatıldı

Gözaltındaki DİHA muhabirlerinden Nedim Türfent savcılığa sevk edilirken, Şermin Soydan'ın gözaltı süresi uzatıldı.

Paylaş

Van'da haber takibine giderken gözaltına alınan DİHA Muhabiri Şermin Soydan'ın gözaltı süresi uzatıldı. Van'da gözaltına alındıktan sonra Yüksekova'ya götürülen Nedim Türfent ise savcılığa sevk edildi.

Soydan, Hakkari Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınmıştı. Halen İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'de tutulan Soydan'ın 21 Şubat'ta yaptığı, "İşte Gever'e 'gizli' operasyon belgesi" başlıklı haberi nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Soydan'ın ifadesi yarın Hakkari Savcılığı tarafından Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadesi alınacak.

Haberin ardından 12 Nisan günü, "Yüksekova operasyonunu kim sızdırdı" başlıklı yazıyla konuyu köşesine taşıyan hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi yazısında "Cizre, Sur ve Silopi'deki operasyonlardan, başladıktan sonra haberimiz oldu ama Yüksekova ve Nusaybin operasyonlarını henüz başlamadan öğrenme imkânımız oldu. Ancak bizden önce öğrenenler ve operasyonu 1 ay önceden deşifre edenler vardı" ifadelerine yer vermişti.

Selvi, yazının devamında, "Bu bilgiler, Yüksekova'da operasyon başlamadan 25 gün önce, 'İşte Gever'e 'gizli' operasyon belgesi' başlığı altında PKK'ya yakınlığı ile bilinen Dicle Haber Ajansı'nda yer alıyor. Ajans bu haberi 21 Şubat 2016 günü saat 09.15'te servis ediyor" demişti.

TÜRFENT SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

Van girişinde bulunan Kurubaş mevkiinde gözaltına alındıktan sonra TEM Şubesi'nde avukatlarıyla görüşmesi engellenerek Yüksekova'ya götürülen DİHA Muhabiri Nedim Türfent, adliyeye sevk edildi. Yüksekova Savcılığı tarafından hakkında başlatılan soruşturma kapsamında talimatla gözaltına alınan Türfent, dün gece saatlerinde Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından sabah adliyeye getirildi. Türfent'in savcılıktaki ifade işlemi sürüyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçilerinden Hemşireler Günü'nde örgütlenme çağrısı

SONRAKİ HABER

Çeşme'deki RES'lere durdurma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...