13 Mayıs 2016 07:04

Diyarbakır'da patlamanın tahribatı gün ağarınca ortaya çıktı

Sur kırsalında yaşanan patlamanın etkisiyle 5 metre derinliğinde 30 metre genişliğinde bir çukur oluştu. 15 kişinin kayıp olduğu iddia edildi.

Paylaş

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin kırsal kesiminde bulunan Sarıkamış köyü Dürümlü mezrasında patlayan aracın yarattığı tahribat, gün ağarınca daha net ortaya çıktı.

Patlamanın şiddeti ile mezraya 150 metre uzaklıktaki olay yerinde 5 metre derinliğinde 30 metre genişliğinde bir çukur oluşurken, köylüler halen çevrede insan uzuvları ve araç parçalarını topluyor. Köylüler, bazı yakınlarından haber alamadıklarını belirtirken, resmi kaynaklara göre ise vücut bütünlüğü bozulmamış 4 kişi öldü, 23 kişi ise yaralandı.

Çevredeki bazı evlerin de hasar gördüğü ve camların kırıldığı, duvarlarının yıkıldığı görüldü.

15 KAYIP İDDİASI

Köylüler, sabah saatlerinden itibaren patlamanın gerçekleştiği nokta ve çevresinde bazı vücut uzuvlarını toplayıp yetkililere teslim ederken, bazı yakınlarından da haber alamadıklarını ve bunların sayılarının yaklaşık 15 olduğunu Jandarmaya bildirdiler. Resmi kaynaklara göre, şimdiye kadar vücut bütünlüğü bozulmamış 4 cansız beden bulunurken, olayda 23 kişinin de yaralandığı belirtildi. Köydeki incelemeler ve çalışmalar sürerken, köye dün geceden beri elektrik enerjisi verilemiyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP Uludere Eş Başkanı Paksoy darbedilerek gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçilerinden Hemşireler Günü'nde örgütlenme çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...