12 Mayıs 2016 18:03

Rousseff: Darbeye karşı bir kez daha mücadele edeceğim

Brezilya'da görevden uzaklaştırılan Devlet Başkanı Dilma Rousseff geçmişte olduğu gibi darbeye karşı yine mücadele edeceğini söyledi.

Paylaş

Brezilya'da Senato'nun kararının ardından görevden uzaklaştırılan Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ortada bir darbe olduğunu ve ülkenin geçmişindeki askeri darbeyle mücadele ettiği gibi bu darbeyle de mücadele edeceğini söyledi.

Senato'da Çarşamba günü yapılan oylamada Rousseff'e azil davası açılması yönünde karar alınmış, böylece Rousseff otomatik olarak görevden uzaklaştırılmıştı.

Rousseff 2014'te yeniden iktidara geldiği genel seçimler öncesinde, kamu açığını gizlemek amacıyla bütçede usulsüzlük yapmakla suçlanıyor.

2011'den bu yana iktidarda bulunan Rousseff'ten boşalan görevi, Devlet Başkanı Yardımcısı Michel Temer üstlenecek. Temer'in Brezilya Demokratik Hareketi Partisi, 29 Mart'ta iktidardaki İşçi Partisi ile koalisyonlarından ayrıldıklarını duyurmuştu.

BBC Türkçe'nin haberine göre başkanlık sarayından ayrılmadan önce kısa bir konuşma yapan Rousseff, azil davası kararını 'darbe' olarak değerlendirdi.
Rousseff, "Hatalar yapmış olabilirim ancak hiçbir suç işlemedim" dedi.

Rousseff, 1960, 70 ve 80'li yıllardaki askeri yönetime gönderme yaparak, "Bu ülkede bir kez daha bir darbeyle mücadele etmenin gerekeceği hiç aklıma gelmezdi" dedi.

Bu dönemde Rousseff bir gerilla örgütü içinde yer almıştı.

Davanın altı ay sürebileceği, dolayısıyla da Rousseff'in Ağustos ayındaki Rio Olimpiyatları sırasında görevde olmayacağı belirtiliyor.

Eğer açılacak davadan Rousseff'in azli yönünde karar çıkarsa, Temer 2018 seçimlerine kadar ülkenin yeni lideri olarak görev yapacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eşini öldüren kadın: Hep erkekler mi öldürecek?

SONRAKİ HABER

AFAD kampı yapılmak istenen Terolar asker ablukasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...