12 Mayıs 2016 17:25

Mersin’de kadınlar Ceren Baran için eylemdeydi

Nar Kadın Dayanışma Ağı üyeleri Ankara’da polis olan eski sevgilisi tarafından öldürülen Ceren Baran için Forum AVM’de eylem yaptı.

Paylaş

Nar Kadın Dayanışma Ağı üyeleri Ankara’da polis olan eski sevgilisi tarafından öldürülen Ceren Baran için Forum AVM’de eylem yaptı. Eylemde kadın katilleri için cezaların arttırılması istendi.

"Ceren Baran için yaşamak için İsyan. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" pankartı ile Forum AVM havuzbaşında bir araya gelen Nar Kadın Dayanışma Ağı üyeleri, Sanatçılar Meydanına yürüdü.

Meydanda basın açıklaması yapan kadınlar, kadın katillerine herhangi bir ceza indiriminin yapılmamasını istedi. Basın açıklamasını okuyan Ezgi Evrin, “Kadın katillerinin cinayetleri tasarlayarak, planlı bir soyguna gidermiş gibi maskeler takarak işledikleri bir ortamda hiçbirimiz güvende değiliz” dedi.

Kadın cinayetlerini durduracak yasa tasarısının meclisin tozlu raflarında durduğunu söyleyen Evrin, kadın cinayetlerine karşı kadınları dayanışmayı büyütmeye çağırdı. Evrin son olarak katledilen bütün kadınlar adına mücadele vereceklerini söyledi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'JİTEM' hesabı Türfent'i bir kez daha tehdit etti

SONRAKİ HABER

Eşini öldüren kadın: Hep erkekler mi öldürecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...