16 Şubat 2011 21:48

BARADEY: Süleyman’a hayır orduya evet

MISIR’da Muhalif Lider Muhammed el Baradey, CNN’e yaptığı açıklamada, Mübarek’in yetkilerini Süleyman’a devretmekle herkesi aldattığını söyledi. “Ömer Süleyman’ın, Hüsnü Mübarek’in devamı olduğunu” vurgulayan El Baradey, “Süleyman ve Mübarek ikiz kardeş gibidir, ikisi de M

BARADEY: Süleyman’a hayır orduya evet
Paylaş

MISIR’da Muhalif Lider Muhammed el Baradey, CNN’e yaptığı açıklamada, Mübarek’in yetkilerini Süleyman’a devretmekle herkesi aldattığını söyledi. “Ömer Süleyman’ın, Hüsnü Mübarek’in devamı olduğunu” vurgulayan El Baradey, “Süleyman ve Mübarek ikiz kardeş gibidir, ikisi de Mısır halkı için kabul edilemez” diye konuştu.
Baradey, “Mübarek iktidarda kalma pahasına ülkeyi tehlikeye atıyor. Bir devlet başkanı için yetkisiz kalmak küçük düşürücü bir durumdur ama Mübarek devlet başkanı kalmak istiyor, bu son derece şaşkınlık verici bir durum ama en büyük korkum, bu durumun Mısırlıların öfkesini daha artırması ve şiddet olaylarına yol açmasıdır” dedi.
Aynı Baradey, “Mısır patlayacak, ordu ülkeyi kurtarmalı” diyerek ordudan yardım istedi. Fakat, Baradey’in açıklamasından kısa bir süre sonra ordu, Mübarek’i desteklediğini açıklayarak Baradey’in elini havada bıraktı.

ÖNCEKİ HABER

Bin Ali’nin eşi: Bin uçağa gerizekalı

SONRAKİ HABER

‘Hayal kırıklığı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...