13 Mayıs 2016 00:14

Türkiye sinemasının en iyileri Engelsiz Yarışma’da

Engelsiz Yarışma ödülleri 29 Mayıs Pazar günü saat 20.00’de Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

Paylaş

Engeli olan-olmayan tüm sinemaseverlerin bir arada film izleyebildiği Ankara Engelsiz Filmler Festivali, 24-29 Mayıs arasında Engelsiz Yarışma’nın dördüncüsüne ev sahipliği yapacak.

Filmlerinin tümünü görme engelli sinemaseverler için sesli betimleme, işitme engelli sinemaseverler için işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile sunan ve gösterimlerini erişilebilir mekanlarda gerçekleştiren Festival’de, sinemaseverlerin her sene heyecanla takip ettiği Engelsiz Yarışma, bu sene de Türkiye sinemasının güncel filmlerini erişilebilir olarak seyircilerin beğenisine sunacak.
2015 yılının en çok ses getiren yerli yapımlarından oluşan Engelsiz Yarışma prog-ramında bu sene Emin Alper’in Abluka, Faruk Hacıhafızoğlu’nun Kar Korsanları, Deniz Gamze Ergüven’in Mustang, Emine Emel Balcı’nın Nefesim Kesilene Kadar ve Tolga Karaçelik’in Sarmaşık filmleri yer alıyor.

Oyuncu Tansu Biçer, Sinema Yazarı Cüneyt Cebenoyan ve Yazar, Psikolog Gündüz Vassaf’tan oluşan Engelsiz Yarışma jürisi; En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerinin sahiplerini belirleyecek.
Festival seyircileri ise yarışmada yer alan filmleri Braille alfabesi ile de basılacak pusulalar ile oylayarak Seyirci Özel Ödülü’nü belirleyecekler.
Engelsiz Yarışma ödülleri 29 Mayıs Pazar günü saat 20.00’de Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

YÖNETMEN VE FİLM EKİPLERİ İLE SÖYLEŞİLER

Engelsiz Yarışma filmlerinin gösterimleri sonrasında yapılacak söyleşilerde, seyirciler filmlerin yönetmen, oyuncu ve film ekipleriyle tanışma fırsatı bulacaklar ve filmler üzerine kısa sohbetler gerçekleştirecekler.
İşaret dili eşliğinde gerçekleştirilecek söyleşileri işitme engelli sinemaseverler de takip edebilecek.
Tümünün ücretsiz olduğu Ankara Engelsiz Filmler Festivali gösterimleri, her ikisi de ortopedik engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olan Goethe-Institut Ankara ile Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu’nda gerçekleştirilecek.

YARIŞMA DIŞI TÜRKİYE SİNEMASI

Türkiye sinemasının öne çıkan filmlerinden derlenen Yarışma Dışı Türkiye Sineması bölümünde bu sene Yüksel Aksu’nun İftarlık Gazoz ve Durul Taylan, Yağmur Taylan’ın Vavien filmleri seyircilerle buluşacak.
Başrolünde Cem Yılmaz’ın oynadığı, dramla güldürünün iç içe geçtiği İftarlık Gazoz filmi, ’70’ler Türkiye’sinden başlayarak darbe dönemine uzanan bir dönemi anlatırken, çekimlerinin yapıldığı Muğla’nın Ula ilçesinin sıcaklığını beyazperdeye taşıyor.
Engin Günaydın, Binnur Kaya ve Settar Tanrıöğen’in başrolleri paylaştığı Vavien ise, bir taşra hikayesini kara mizah ve suçla harmanlayarak şehir hayatının karanlığını, orta sınıf ikiyüzlülükleri ve ruhsal gelgitleri perdeye yansıtıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

5. Sarıyer Edebiyat Günleri başlıyor

SONRAKİ HABER

Rusya: Türkiye'nin güvenli bölge talebine destek vermeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa