12 Mayıs 2016 15:01

TÜSİAD’dan Rusya ile yumuşama çağrısı

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, 2016 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu.

Paylaş

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes,  2016 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu. Symes, Moskova ile ilişkilerin yumuşamasından yana olduklarını belirterek, İngiltere’deki Brexit(AB'den çıkma referandumu) tartışmalarına ilişkin olarak “AB’nin geleceği ile ilgili tartışmalarını yakından takip etmeliyiz. Brexit tartışmalarının sonucu ne olursa olsun AB yeni bir evreye girecektir. Bu ilişkilerinmümkün olduğunca yapıcı ve karşılıklı saygıyla yürütülmesi konusunda sanırım soğukkanlı düşünen herkes hemfikirdir” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Tuncay Özilhan da karamsar bir tablo çizerek, “İçerideki ve dışarıdaki karamsarlık ekonomi için zaafiyet yaratıyor” dedi.

ANAYASAYA NÜFUZU GENİŞLETME OLARAK BAKAMAYIZ

Özilhan, “Anayasa tartışmalarına nüfuzu genişletme çalışmaları olarak bakamayız” dedi.

Türkiye’nin yeni bir toplum sözleşmesine ihtiyaç duyrduğunu söyleyen Özilhan, “Ya biz sorunları çözeceğiz, ya da sorunlar bizi çözecek” ifadelerini kullandı.

Özilhan, “Yerli ve milli bir anaysa, Türk tipi bir anayasa biz öyle istiyoruz diye olmayacak, zaman içinde kendiğinden oluşan bir model bakmışız ‘Türk tipi’ olarak ortaya çıkacak, masa başında hazırlanan sosyal mühendislik olur ve geri teper” diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Sarıkeçililerin bahar göçü erken başladı

SONRAKİ HABER

Horasan’ın otantik sesi: Yalda Abbasi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa