12 Mayıs 2016 12:54

Sevgi Evleri'nde 3 ila 7 yaş arası çocuklara cinsel istismar

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa'daki Sevgi Evleri'nde 3 ila 7 yaş arası çocuklara cinsel istismarda bulunulduğunu iddia etti.

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı yaptığı konuşmada, Bursa’da Sevgi Evleri’ndeki yaşları 3 ila 7 arasında değişen çocuklara cinsel istismarda bulunulduğunu iddia ederek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bursa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nü göreve çağırdı. Erkan, olayla ilgili 2 görevlinin gözaltına alındığını bildirerek, yarın diğer CHP Milletvekilleriyle birlikte Sevgi Evleri’nin önünde açıklama yapacaklarını söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Sevgi Evleri’ndeki bazı görevlilerin kendisine ulaşarak küçük yaştaki kızlara cinsel istismarda bulunulduğu yönündeki bilgileri TBMM Genel Kurulu’nda paylaştı. Olayın duyulmasından sonra iki görevlinin gözaltına alındığı, bunlardan birinin de halen sorgulandığı, diğerinin ise serbest bırakılma durumunun bulunduğunu belirten Aydın, şunları söyledi:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bir an önce harekete geçmesini talep ediyorum. Diğer yandan Bursa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün büyük bir soruşturma açmasını istiyorum. Çocuklara yönelik suçların hepsinin daha fazla üstüne gitmemizin gerektiğini bir kez daha vurguluyorum.”

DHA muhabirine açıklama yapan Aydın, olayı "Çok vahim" olarak değerlendirerek, yarın 5 CHP milletvekiliyle birlikte Sevgi Evleri önünde açıklama yapacaklarını söyledi.

ÖĞRETMENLERİN ŞİKAYETİYLE ORTAYA ÇIKTI

Bu arada yetkililer konunun Sevgi Evleri'ne bağlı kreşlerde görev yapan öğretmenlerin şikayeti üzerine gündeme geldiğini söyledi. Çocukların 3 ile 7 yaşındaki iki erkek çocuk olduğunu belirten yetkililer, "İddia savcılığa intikal etti. Kurumda hizmetli ve teknisyen olarak çalışan 2 kişi gözaltına alındı. Ortada sadece bir algı var. Ne kadar doğru belli değil. Soruşturma devam ediyor" dedi.

Bursa'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sevgi Evleri'nde 100'e yakın çocuk koruma altında bulunuyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İki yılda bir arpa boyu yol alınmadı

SONRAKİ HABER

İşçi sağlığı sendikal örgütlenmeyle güvenceye alınabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...