12 Mayıs 2016 11:02

Mağden ve Öğreten hakim karşısına çıktı

“Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla haklarında dava açılan Perihan Mağden ve Tunca Öğreten hakim karşısına çıktı.

Paylaş

Nokta dergisinin geçen eylül ayında toplatılmasının ardından Derginin Yazarı Perihan Mağden’le yapılan ve diken.com.tr haber sitesinde yayımlanan söyleşi nedeniyle cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla Mağden ve söyleşiyi yapan Diken Editörü Tunca Öğreten ile söyleşiye internet sitelerinde yer veren Yurt gazetesinin o dönemki yöneticileri Orhan Şahin ve Mehmet Çağlar Tekin’in 4 yıla kadar hapsi istendiği davanın ilk duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. 

Duruşmaya Yazar Perihan Mağden, Diken Editörü Tunca Öğreten, Yurt Gazetesi Yöneticileri Mehmet Çağlar Tekin ve Orhan Şahin katıldı.

Gazetecilere destek olmak için Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ceyda Karan, Cumhuriyet Muhabiri Canan Coşkun, Gazeteci Orhan Şahin, Prof. Yaman Akdeniz ile birlikte çok sayıda gazeteci de duruşmayı takip etti.

‘KAMU YARARINA HABERCİLİK YAPTIM’

Duruşmada savunmasını yapan Mağden, bir yazar olarak görüşlerini açıkladığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etmediğini söyledi. 

Daha sonra söz alan Tunca Öğreten, “Ben Mağden’in ifadesinde kimseye hakaret ettiğini düşünmedim. Hakaret etmediği için de yazdım. Kamu yararına habercilik yaptım. Suçlamaları kabul etmiyorum ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekir” dedi.

Öğreten’in Avukatı Ali Deniz Ceylan, dosyanın Anayasa Mahkemesine (AYM) gitmesini talep etti. Ara kararını açıklayan heyet, bu talebi reddetti.

Duruşmada, Mağden’in Avukatı Veysel Şiyar Ok’ davanın AYM’ye gönderilmesini isteyerek, “Yoksa Türkiye açık bir cezaevine dönecek. Raporlara göre 4 günde bir Cumhurbaşkanına hakaret iddiası ile dava açılıyor” dedi.

Mahkeme heyeti, makam ve kişinin bir bütün olduğunu belirterek kararını açıkladı. Heyet, Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Veysel Şahin hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ve hazırlanacak iddianamenin dosyaya dahil edilmesine, avukat taleplerin incelenmesine, sanıkların duruşmalara gelme zorunluluğunu kaldırdığına karar vererek davayı 20 Ekim’e erteledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

DİHA Muhabirleri Türfent ve Soydan gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Atılım gazetesi davası: Dava hukuki değil, siyasi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...