12 Mayıs 2016 09:49

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'kan dökme' soruşturması

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz' sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözleri üzerine soruşturma başlattı.

Edinilen bilgilere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dün TOBB 72. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak, istediği adam hapse girecek. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözleri nedeniyle soruşturma başlattı.

Başsavcılığın, basında çıkan haberleri ihbar kabul  ederek resen başlattığı soruşturmanın, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca,  Türk Ceza Kanunu'nun "Suç işlemeye tahrik" başlıklı 214. maddesi kapsamında yürütüleceği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

{{279849}}

ÖNCEKİ HABER

Brezilya Lideri Rousseff görevden alındı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Kan dökmek diktatörlerin, zalimlerin işidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...