12 Mayıs 2016 09:15

KESK: Dokunulmazlık başkanlığa giden yolun parke taşı

KESK dokunulmazlıklarla ilgili yaptığı açıklamada dokunulmazlıkların kaldırılmasını 'Başkanlık rejimine giden yolda parke taşı rolü oynayacaktır' dedi

Paylaş

KESK dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, milletvekillerinin düşünce açıklama faaliyetleri esnasında veya sonrasında soruşturulma, yakalanma ya da tutuklanmalarının seçimleri de anlamsızlaştıracağına dikkat çekildi. Açıklamada konuşan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, dokunulmazlıkların kaldırılmasını “Başkanlık rejimine giden yolda parke taşı rolü oynayacaktır” diye değerlendirdi. 

KESK, fezlekesi bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının istenmesine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Konfederasyon ve bağlı sendikaların başkan ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda basın metnini okuyan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Saray’ın ve siyasi iktidarın “Çözüm sürecini buzdolabına kaldırdık” söylemi ve politikası sonrasında başta can güvenliği olmak üzere temel hak ve özgürlükleri de rafa kaldırdığını söyledi. Çalışma yaşamında da darbe dönemi yasaları bir bir Meclisten geçirildiğini belirten Özgen, çözümün adresi ve yeri olması gereken parlamentonun işlevsizleştirilmesinin halk egemenliğinin de buzdolabına kaldırılması anlamına geldiğini ifade etti. Milletvekillerinin düşünce açıklama faaliyetleri esnasında veya sonrasında soruşturulma, yakalanma ya da tutuklanmalarının seçimleri de anlamsızlaştıracağına dikkat çeken Özgen, halkın iradesine açık bir müdahale olacağını dile getirdi.  

ÇATIŞMALI SÜRECİN PARÇASI

Dokunulmazlık tartışmalarının içinden geçilen çatışmalı sürecin ve konseptin bir parçası olarak devreye sokulduğunu belirten Özgen, aksi halde haklarında “İhaleye fesat karıştırmak, dolandırıcılık, hırsızlık” gibi yüz kızartıcı suç iddialarıyla onlarca dosyaları bulunanların korunmaya devam edilmeyeceğini vurguladı. Özgen bu çelişkinin Meclis tarihine utanç verici bir durum olarak geçeceğini söyledi. Siyasal mücadeleyi bir intikam ve cezalandırma aracına dönüştürmenin doğru olmadığını belirten Özgen, “Yargıda hesap verecekler” demenin ülkede yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusundaki haklı ve açık kaygılardan dolayı bir karşılığı bulunmadığını ifade etti. Milletvekili dokunulmazlığı konusunun devamı olarak sırada ne ve kimler, hangi kurumlar var, sorularının  cevap beklediğini kaydeden Özgen, “Bu doğuracağı sonuçlar itibariyle geleceğimizi ipotek altına alacak, çatışmaları derinleştirecek, Başbakanlık rejimine giden yolda parke taşı rolü oynayacaktır” dedi. 

'İHTİYACIMIZ FARKLILIKLARIN İFADE VE TEMSİL EDİLMESİ'

Özgen, “Halklarımızın ve emekçilerin ihtiyacı siyasal kanalların kapatılması, tek adam, tek ses, tek düşünce, tek inanç, tek mezhep değil farklılıkların kendini özgürce ifade ve temsil etmesidir. Barış ve diyalog mekanizmalarının kurulmasıdır. Baskıların, gözaltıların ve tutuklamaların son bulmasıdır. Anayasa değişiklik teklifinin derhal geri çekilmesini ya da başta CHP olmak üzere hayır oyu vererek TBMM’nin tarihi bir vebal altına girmemesi çağrısında bulunuyoruz. Halk egemenliğinin gaspı anlamına gelecek girişimlerden vazgeçilmesini, eşit, özgür, birlikte ve ortak bir gelecek için gerekli adımların hızla atılmasını istiyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenin, 5 öğrenciyi istismardan 125 yıl hapsi istendi

SONRAKİ HABER

'Smeagol iyi' diyen rapor yetersizmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...