11 Mayıs 2016 18:39

Ankara Kadın Platformu Ceren Baran için yürüdü

Ankara Kadın Platformu dün Ankara Konur Sokak'ta eski sevgilisi polis Batuhan H. tarafından katledilen Ceren Baran için eylem yaptı.

Paylaş

10 Mayıs Salı günü, Ankara'nın işlek noktalarından biri olan Konur sokakta eski sevgilisi polis Batuhan H. tarafından öldürülen Necmiye Ceren Baran için Ankara Kadın Platformu açıklama yaptı. Açıklamanın ardından Baran'ın öldürüldüğü yerde oturma eylemi yapan ve bir süre yaşam nöbeti tutan kadınlar, ''Katiller cürretini devletten alıyor'' pankartı açtılar. 

‘YAŞAMAK İÇİN DOĞDUK’

Yüksel Caddesinde yapılan açıklamayı Ankara Kadın Platformu üyesi Yurdagül Çabat okudu. Çabat, “Sivil polislerin yoğun olarak dolaştığı, o yoğun güvenlik hassasiyetinin olduğu Konur sokakata tam da 'hayatlarımıza sahip çıkıyoruz' sloganıyla stant açmak istediğimizde güvenlik gerekçesiyle engel olan polislerin gözü önünde Hacettepe Üniversitesi'nde okuyan gencecik bir kadın öldürüldü. AKP hükümetinin, sarayın savaşı ve şiddeti, Türkiye'nin her yerinde hayatımıza kast ediyor. Her geçen gün kadınlar; sevgilileri, babaları, abileri, eşleri tarafından öldürülüyor. Kadın katilleri bu cürretini devletten alıyor. Daha kaç kadın öldürülecek sorumluların acil önlmeler alması için”dedi. 

Çabat, “Bu ülkede her yıl yüzlerce kadın katledilirken erkek adaletinizin sembolü tahrik indirimleriniz, çıplak bedenlerimizi teşhir eden askeriniz, açtığınız vakıflarda çocuklara tecavüz eden müdürleriniz, öğretmenleriniz ve makbul kadın politikalarınız ile kadın katliamlarına göz yumuyorsunuz” diye konuştu. Kadınların ölmek için değil yaşamak için doğduğunu vurgulayan Çabat, “Var gücümüzle haykırıyoruz, öldüren sevgi istemiyoruz. Eşit ve barış ortamı içerisinde yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

'ERKEK ŞİDDETİNE HAYIR' DERKEN TACİZ EDİLDİ

Erkek şiddeti son bulsun diye alanlarda olan kadınlardan Asena Pala aynı açıklama sonrasında tacize uğradı. Kadınların tepkisi üzerine gözaltına alınan tacizci polisler tarafından uzaklaştırıldı. Gazetemize olayı anlatan Asena Pala, yolda yürürken kafasını eğip baktı, ne bakıyorsun diye sorduğumda ise açarsan bakarım dediğini ifade etti. Pala'nın arkadaşları ise tacizcinin, “Bu şekilde kızım da giyinse ona da bakarım” değini bildirdiler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mobbinge itiraz edince sürgün edildi

SONRAKİ HABER

Kaçak kazı alanında Bizans kilisesi ve yerleşim yeri bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...