11 Mayıs 2016 18:33

Mobbinge itiraz edince sürgün edildi

BES İstanbul 2 No’lu Şubesi, İstanbul Defterdarlığında çalışan üyelerinin mobbinge itiraz etmesi sonucu sürgün edildiği vurgulandı.

Paylaş

BES İstanbul 2 No’lu Şubesi, İstanbul Defterdarlığında çalışanların başta mobbing olmak üzere yaşadıkları sorunlar nedeniyle Defterdarlık önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada bir üyelerinin mobbinge itiraz etmesi sonucu sürgün edildiği vurgulandı.

Açıklamada konuşan Şube Yönetim Kurulu Üyesi Murtaza Pektezel, Defterdarlık çalışanlarının sürekli sürgün edilme tehdidiyle, görev alanlarının değiştirilmesiyle karşı karşıya olduğunu, Defterdarlıkta sendikal faaliyetlerin de engellendiğini söyledi. Bu sorunların yanı sıra kadın çalışanların da sıklıkla mobbinge maruz kaldığını belirten Pektezel, “Avrupa Yakası Milli Emlak Müdürlüğü bünyesinde görevli Haliç Emlak Müdürü Mehmet Yertürk göreve geldiğinden beri birim çalışanlarının tamamına ve üyelerimize karşı baskı, aşağılama ve mobbing uygulamalarında bulunmuştur” dedi.

Pektezel en son Haliç Emlak Müdürlüğünde, üyeleri Sevil Çoban’ın 11 Nisan’da mobbinge uğradığı için dilekçe ile kurum amirliğine müracaat ettiğini aktardı. Pektezel, “Kurum amirliği bahsi geçen birimde çalışanların huzurunu sağlamak, adı geçen müdür hakkında gerekli soruşturmayı açmak yerine dilekçeyle durumu arz eden çalışanı iradesi dışında Eyüp Mal Müdürlüğüne sürgün etmiştir” dedi. Yapılan idari işlemin keyfi ve yasa dışı olduğunu belirten Pektezel, bu işlemle hizmet biriminde çalışanlara gözdağı vermek, baskı kurmak ve yaşananların üzerinin örtülmek istendiğini vurguladı. Pektezel, “Birim çalışanı üyemiz hakkında yapılan sürgün işlemi derhal iptal edilmelidir. Birimde yaşanan huzursuzluğun üzerine gidilmelidir ve bahsi geçen birim amiri hakkında gerekli idari soruşturma derhal başlatılmalıdır” şeklinde konuştu. Pektezel burada yaşanan sorunların takipçisi olacaklarını ve hukuki tüm haklarını kullanacaklarını söyledi. Açıklamaya Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Görme engelli öğrenciye ‘oda ücreti’ eziyeti

SONRAKİ HABER

Ankara Kadın Platformu Ceren Baran için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa