11 Mayıs 2016 17:31

Ceren’in öldürüldüğü yerde nöbetteler

Kadınlar, Ankara'da Ceren Baran’ın öldürüldüğü noktada 'Yaşam nöbeti' başlattı.

Paylaş

Selmane ERTEKİN
Burcu YILDIRIM
Ankara

Ankara’nın en kalabalık noktalarında Kızılay Konur Sokak’ta bir polis memurunun eski kız arkadaşı olduğunu iddia ettiği Ceren Baran’ı silahla öldürmesinin ardından kadınlar, Baran’ın öldürüldüğü noktada “Yaşam nöbeti” başlattı. 

Yaşam nöbeti tutan kadınlardan Nebiye Merttürk, “Bizler sokaklarda maalesef hâlâ tacize, tecavüze uğruyoruz. Yetmiyor, eski sevgilimiz, kocamız, kardeşimiz bizi sokak ortasında güpegündüz öldürebilme hakkını bulabiliyor kendinde. Biz buna itiraz olarak yaşam nöbetini tutmaya karar verdik. Buradan tüm kadınlara çağrımızdır, kadınlar isyan etmeli, diyoruz. Daha fazla kadın öldürülmesin diye sokağa çıkmalı, diyoruz. Bizler  kadınların sokaklarda öldürüldüğü bir dünya değil, sokaklarında özgürce dolaşabildiğimiz bir dünya istiyoruz” diye konuştu. 

Ceren’i öldürenin bir polis olduğuna dikkat çeken Merttürk, özel harekat polislerinin öldürülen kadınların bedenlerini teşhir ettikleri fotoğrafları hatırlatarak, “Aynı zihniyetin ürünü bunlar. Yani kadınlar her türlü ölümü hak ediyor, diye düşünüyorlar ve çok basit bir şekilde  sokak ortasında öldürülebiliyoruz” dedi. 

‘POLİS GÜVENLİK DEĞİL TEHDİT OLUŞTURUYOR’

“Yaşam Nöbeti” tutan kadınlardan Elif Karadut ise “Hiçbir şekilde can güvenliğimiz yok. Tacizler, tecavüzler, cinayetler çok fazla arttı ve artmaya devam ediyor. Bu yüzden kadınların yaşam hakkını, kadınların yaşam alanını savunduğumuz için eylemlerimize devam edeceğiz. Sizi-bizi korumakla yükümlü bir polis genç bir kadını sokak ortasında öldürdü. Evet, biz canımızı emanet edebileceğimiz aslında bir kolluk gücüne sahip değiliz bu ülkede. Çünkü kolluk gücü zaten bizim can güvenliğimizi sağlamıyor. Hatta polis ekstra bir tehdit oluşturabiliyor” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Hemşireler güvenceli çalışmak istiyor

SONRAKİ HABER

‘Darth Vader’li bütünleme eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...