11 Mayıs 2016 17:11

HDP ve HDK dokunulmazlıkların kaldırılmasını protesto etti

HDK İzmir İl Meclisi ve HDP il örgütü, AKP'nin HDP’nin dokunulmazlıkları kaldırmak istemesini protesto etti.

Paylaş

Hakların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir İl Meclisi ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) il örgütü, AKP'nin HDP’nin dokunulmazlıkları kaldırmak istemesine ilişkin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi.

“Vekilime, irademe dokunma” pankartı açılarak, “Darbeye hayır de”, “Oy verdim, vekilime dokunma” ve “Dokunulmazlıkların kaldırılması siyasal linçtir” dövizleri taşındı.

Basın açıklamasını okuyan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Mahfuz Güleryüz, 7 Haziran seçimleri ardından AKP iktidarının ve Saray’ın halklara karşı başlattığı çökertme ve yok etme savaşı gittikçe derinleştiğini işaret ederek,  fakat bu saldırıya karşın halkın ve HDP’nin direniş gösterdiği ve saldırıları boşa çıkarmaya devam ettiğine dikkat çekti. Özel olarak HDP milletvekillilerinin hedef alan bir anayasa değişikliğinin söz konusu olduğunun altını çizen Güleryüz,  dokunulmazlıkların kaldırılmasının barışa vurulmuş büyük bir darbe olduğunu belirtti.  Geçmiş dönemde aynı tablonun yaşandığını ve sorunun çözümü konusunda daha da çıkmaz bir duruma sürüklendiğini ifade eden Güleryüz, “Kürt halkı başta olmak üzere HDP temsiliyetini bulan bütün ötekileştirilmiş kesimlerin parlamentodan atılması önünü açabilmek, ayrımcı ve siyasal linçi nitelikteki bu teklif derhal geri çekilmelidir” dedi. Güleryüz, milletvekillilerini darbe nitelikte olacak oylamaya “Hayır” olma çağrısında bulundu. Açıklama ardından eylemciler ağızlarına siyah bantla kapatarak durumu protesto etti. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Fındıklı'da 2 kişiye ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten hapis

SONRAKİ HABER

Avcılar'da İşten atılan işçiler eş ve çocuklarıyla yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...