11 Mayıs 2016 16:17

‘İnsanlar katledilmesin’ diyenler cezalandırılıyor

Katliamları protesto ettikleri için SES ve TTB üyelerine memuriyetten men cezası verilmesine tepki gösterildi.

Paylaş

Sağlık meslek örgütleri, Suruç Katliamı sonrası sendika ve meslek örgütlerinin düzenlediği basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle SES ve TTB üyelerine memuriyetten men cezası verilmesine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili SES Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası ve Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği, baskı, sürgün ve işten atmaların mücadelelerine engel olamayacağını belirtti. Toplantıda konuşan TTB Başkanı Bayazıt İlhan, “İnsanlar katledilmesin” diyenlerin cezalandırıldığını, bu durumun demokratik bir anlayışın ürünü olmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Suruç Katliamı’nı protesto etmek için KESK’in kararı doğrultusunda Ağrı’da 21 Temmuz günü basın açıklamasına katılan sağlık emekçileri ile 16Ağustos  2015 günü Ağrı Dağı Eliöyü Mezrası Barış Çadırını ziyaret eden sağlık emekçileri hakkında soruşturma açılmış, sağlık emekçilerine memuriyetten men cezası verilmişti. Memuriyetten atılan sağlık emekçilerinin isimleri şöyle: Psikiyatri Derneği ve SES Üyesi Dr. Ulaş Yılmaz, SES Ağrı Şube  Eş Başkanı Gülistan İçer, SES Ağrı Şube Yönetim Kurulu Üyesi Emin Bayram, Şube Üyesi Hemşire Berivan Alptekin, SES Ağrı Şube Yöneticisi Dinçer Külçek, SES Ağrı  Şube Eş Başkanı Tıbbi Sekreter Recep Altındağ ve Temsilcilik Yöneticisi Radyoloji Teknikeri Mehmet Sait Doğan.

‘BU DURUM KABUL EDİLEMEZ’

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse’nin de katıldığı basın toplantısında kurumlar adına ortak açıklamayı yapan SES Genel Başkanı Gönül Erdem şunları söyledi, AKP politikalarını eleştiren, muhalif olan herkesin hedef haline geldiğini söyleyerek, “Böylesi bir süreçte kamu görevlilerinin hedef seçilmesi ve özellikle onların örgütleri olan SES ve TTB’nin baskı altına alınması kabul edilemez. Kurumlarımız AKP’nin bu antidemokratik ve gerici insan tipi yaratma anlayışına karşı da mücadele yürütmektedir” dedi.  Görevine son verilen meslektaşlarının görevine iade edilmesini ve süren diğer soruşturulmaların durdurulmasını talep eden Erdem, konuyu uluslararası  platformlara da taşıyacaklarını ifade etti. Erdem, “Unutulmasın ki bu iktidar anlayışı uzun sürmeyecek ve demokratik mücadelemiz kazanacaktır” diye konuştu.

BU CEZALAR DEMOKRATİK BİR ANLAYIŞIN ÜRÜNÜ DEĞİL

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan da, “İnsanlar katledilmesin diyen insanları işsiz bırakmak, cezalandırmak demokratik bir anlayışın ürünü değildir. Zaten bu yüzdendir ki Suruç’un ardından patlamalar bitmek bilmedi. Türkiye’de emekten demokrasiden barıştan yana olan insanların işsiz kalmasına izin vermeyeceğiz ve hukuk mücadelemizi gerekirse uluslararası mecralarda arayacağız” dedi.
KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse de, “Bu tekçi ve otoriteci rejim bu ülkede hem katliamları yapıyor hem de buna karşı çıkan emekçileri işlerinden atarak cezalandırarak tekrar katlediyor. Daha önce bizim hafızalarımızın üstüne toprak atılıyordu şimdi beton atılıyor. Ancak biz bu katliamları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Siyasal iktidar ne kadar baskı uygularsa uygulasınlar biz emekçiler olarak her baskıyı püskürteceğiz çünkü barış, demokrasi, özgürlükler kazanacak”dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İhbarsız mektup uydurma, örgütsüzlük şahane

SONRAKİ HABER

Ankara Katliamı'nda oğlunu kaybeden babadan 'harç' istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...