11 Mayıs 2016 13:56

Bianet Kürtçe yayına başladı

Bağımsız İletişim Ağı (Bianet), Türkçe ve İngilizce olarak 2001 yılından bu yana sürdürdüğü yayınına Kürtçeyi de ekledi.

Paylaş

Bianet Kürtçe sayfasında da, tıpkı İngilizce sayfada olduğu gibi günlük haberlerinden seçilmiş haberlere ve yayımladığı raporlara Kürtçe olarak ulaşılabilecek.

Bianet’in Kürtçe sayfası Yeni Hayat Bilişim Genel Müdürü Murat Demirten ve Tasarımcı Can Toronla ve Bianet Tasarım Danışmanı Ali Seçkin Karayol tarafından yapıldı. Sayfanın logosunu ise Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Emre Senan hazırladı. BİA Kurdî’nin editörlüğünü ise Murat Bayram ve Yusuf Önal yapıyor.

‘XWEŞIYÊ JI XWENDINÊ BIBÎNIN’

BİA Projeler Koordinatörü Evren Gönül, Kürtçe yayınla ilgili “Parçası olmayı seçtiğimiz habercilik pratiği tekliğin dayatıldığı her alanda başka bir ihtimalin varlığını sorguluyor, somutluyor. Yeni bir dilde, Kürtçenin içinde aynısını deniyor olacağız. İyi okumalar, xweşiyê ji xwendinê bibînin (Güzelliği okumakta bulun)” değerlendirmesinde bulundu.

KÜRT OKURLARA MERHABA!

BİA Kurdî Editörü Murat Bayram ise, “Haber yazarken ve okurken insana saygıyı, Bianet bir de Kürtçe anlatacak. Bianet hayatın koşuşturmasında kaybolacak anlık değerlerden çok insanı insan yapan değerler ile Kürt okurlarına merhaba diyecek. Hayat okulunun haber sınıfı Kürtçe derslere de başladı” dedi. (İstanbul/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz’

SONRAKİ HABER

‘Pelikan Dosyası’ medyaya da yansıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...