11 Mayıs 2016 11:38

Yalda Abbasi İstanbul'da sahne aldı

Yalda Abbasi, İstanbul’da Mezopotamya Kültür ve Sanat Merkezi (MKM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kürt Kültür ve Sanat Festivaline katıldı.

Paylaş

İran Kürtlerinin acılarını otantik enstrümanlarıyla bütünleştirerek müziğine taşıyan Yalda Abbasi, İstanbul’da Mezopotamya Kültür ve Sanat Merkezi (MKM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kürt Kültür ve Sanat Festivaline katıldı. 

Yalda Abassi dün akşam Şişli’deki Kenter Tiyatrosu’nda sahne aldı. Annesinin de yer aldığı 6 kişilik kadın grubuyla Yalda Abbasi, müzik ziyafeti sundu. Yalda Abbasi, Horasan Kürtlerin yaşadıklarını ezgileriyle müzikseverlerle buluşturdu. Konser sonunda salondaki ışıkları açtıran Yalda Abbasi, sahnede oturarak, seyircilerle birlikte fotoğraf çektirdi. Ardından Abbasi’ye teşekkür plaketi verildi. 

Ezîdi müzisyen Tehsin Xidir, Federal Kürdistan Bölge Hükümetinin geçişine izin vermemesinden dolayı Yalda Abbasi ile birlikte çıkması gereken programa çıkmadı. Konser öncesi Xidir’in geçişine izin verilmemesi protesto edildi. Yalda Abbasi, Avrupa'nın birçok ülkesinde konserler verdi. İstanbul’da da birçok kez çeşitli etkinliklere katılan Abbasi, Diyarbakır, Dersim ve Mardin’de de konser verdi. Son olarak geçen yıl Mardin'e 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar etkinliği kapsamında konser vermişti. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Sarıyıldız: BM zamanında yanıt verse o insanlar yaşayacaktı

SONRAKİ HABER

Niğde IŞİD davasında 9 müebbet hapis istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...