11 Mayıs 2016 10:42

Dışişleri: BM açıklaması iş birliği ruhunu yansıtmıyor

Dışişleri Bakanlığı, 'Elimizde Cizre'de 100'den fazla insanın canlı canlı yakıldığına dair tanık raporlar var' diyen BM'ye yanıt verildi.

Paylaş

Dışişleri Bakanlığından “Elimizde, Türk güvenlik güçlerinin Cizre’de etrafı sarıp 100’den fazla insanı canlı canlı yaktığına dair tanık ve akrabalarının raporları var” diyerek Türkiye’yi soruşturma yürütecek bağımsız bir ekibin araştırma yapmasına izin vermeye çağıran Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Prens Zeid Ra’ad Zeid el Hüseyin’e yanıt geldi.

Zeid’in açıklamalarının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, açıklamanın Türkiye ile BM arasındaki insan hakları alanındaki iş birliği ruhunu yansıtmadığı ve ön yargılı olduğu ileri sürüldü. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç imzasıyla yapılan açıklamada, “Arzu ettiği takdirde Sayın Zeid’i Güneydoğu Anadolu Bölgemizi de kapsayacak şekilde ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” denildi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri’nin açıklamalarının ‘yanlı bir bakışla kaleme alındığı’ ve ‘teessürle karşılandığı’ belirtilen açıklamada, “Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki vatandaşların en temel hakkı olan yaşam haklarının korunması ve kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla yürüttüğü terörle mücadelede operasyonlarında özgürlük-güvenlik dengesinin sağlanması için azami özeni göstermekte ve tüm tedbirler yasal çerçevede alınmaktadır. Güneydoğu Anadolu Bölgemiz, insan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlarca rahatlıkla ziyaret edilebilmektedir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim Belediyesi bostan ekti

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Türkiye’de sadece Erdoğan konuşsun istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...