11 Mayıs 2016 09:45

Ankara Katliamında yaşamını yitirenler Bursa’da anıldı

10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybedenler katliamın 7.ayında Bursa’da anıldı.

Paylaş

10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybedenler katliamın 7.ayında Bursa’da anıldı. Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin portrelerinden oluşan bir sergi açılarak, daha sonrasında KESK, DİSK,TTB ve TMMOB’un çağrısıyla bir panel gerçekleştirildi. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Erdoğan Tedik ve Dernek Üyesi Resul Baykara’nın katılımıyla gerçekleşen panele ilgi yoğundu. Sergi açılışında konuşan Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Cihat Uygur, “10 Ekim’de canlarımızı yitirdik. Barışın güvercinlerini bıraktık. Bugün burada bu sergiyi açarak onların mücadelesini devam ettireceğimizi dosta düşmana gösteriyoruz. Her şeye rağmen barışı, demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

BU KORKUNÇ ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ORTAK MÜCADELE ETMELİYİZ

Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonunda gerçekleşen panelde konuşan Erdoğan Tedik, “Ankara Katliamı Cumhuriyet tarihinin en korkunç, en acımasız katliamlarındandır. Barış isteyen canlarımızı bizden aldılar. Fakat bizi korkutamayacaklar ne yaparlarsa yapsınlar barışı savunacağız. Onlar barış kelimesinden korkuyorlar bunu çok iyi biliyoruz. Bu patlamaya göz yumanlar, soruşturma açamıyoruz delil yok diyenlerden de hesap soracağız. En son gazetelerde de çıktı telsiz konuşmaları, yazışmalar. Delil yok diyenler alın size delil. O kadar korkuyorlar ki bunu haber yapanlara da soruşturma açtılar. Biz katliamda yakınlarını kaybedenler olarak dernekleşme sürecine girdik ve bu dernek etrafında birleşerek hesap soracağız. Bu zalimlerden hesap sormak için artık ufak siyasi çıkarları bir kenara bırakıp ortak bir demokrasi cephesi kurmamızın tam zamanı. Bugün ülkede yaşananlar ortada. Her gün bir yerlerde bombalar patlıyor. Kaos ortamı hakim. Bunu dağıtmak için ortak mücadele etmemiz gerek. Ortadoğu’yu dizayn projesinde herkes bir rol kapma peşinde ve AKP hükümeti de bunlardan bir tanesi. Kendi çıkarları için bu halkın evlatlarına kıyıyorlar. Onların bombalarından korkmuyoruz,asıl korkulması gereken onların bu kötü zihniyeti. Bu zihniyeti ortak bir cephe oluşturarak durdurmalıyız” dedi.

HİÇBİR ÖLÜMÜ ALKIŞLAMAYACAĞIZ

Katliamda kardeşini kaybeden Resul Baykara ise, “7 Haziran seçimlerinde aldığımız başarı birilerini korkuttu. Bir anda ülkenin her yerinde bombalar patlamaya başladı. Savcı vekiliyle yaptığımız bir görüşmede bize ‘Eğer Suruç patlaması engellenseydi Ankara patlaması olmazdı’ demişti. Ele geçirilen belgelerde dokumacılar grubunun amel planı ortaya çıktı. Burada nerede ne patlama yapacakları belliydi ve biliniyordu. Önlem alınmadı, göz yumuldu. Buna göz yumanlar bu suçun ortağıdır. Toplumun düşünceden kopuk bir hal almasını istiyorlar. Çünkü duygu ve düşünceden koparılmış bir toplum istenildiği gibi yönetilir. Bizler daha cenazelerimizi gömmemişken Konya’da bir maçta katliamı alkışlattılar. Bu kadar düşmanlaştırıldı toplum birbirine ama biz kimsenin ölümünü alkışlamayacağız. Ölen kim olursa olsun alkışlamayacağız o zalimliğe kinciliğe düşmeyeceğiz. Farklı düşüncelerde inançlarda olsak da hepimizin ortak talebi var o da barış ve demokrasi. Ortak bir ses etrafında bir araya gelip bu zalimlerden hesap soracağız” dedi. Panel soru cevaplarla son buldu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bağdat'ta IŞİD saldırısı: 64 ölü

SONRAKİ HABER

Erdoğan: DAEŞ'le verdiğimiz mücadeleyi hiçbir ülke vermiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...