11 Mayıs 2016 06:57

Bianet Kürtçe yayına başladı

Bağımsız İletişim Ağı (Bianet), Türkçe ve İngilizce olarak 2001 yılından bu yana sürdürdüğü yayınına Kürtçe'yi de ekledi.

Paylaş

Türkçe ve İngilizce olarak 2001 yılından bu yana yayınına devam eden Bağımsız İletişim Ağı (Bianet), Kürtçe yayına başladı. Bianet'in Kürtçe sayfasında da tıpkı İngilizce sayfasında olduğu gibi günlük haberlerinden seçilmiş haberlere ve yayımlanan raporlara yer verecek.

Bianet'in Kürtçe sayfası Yeni Hayat Bilişim Genel Müdürü Murat Demirten ve tasarımcı Can Toron'la ve Bianet tasarım danışmanı Ali Seçkin Karayol tarafından yapıldı. Sayfanın logosunu ise Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Grafik Tasarım Bölümü öğretim üyesi Emre Senan hazırladı. BİA Kurdî'nin editörlüğünü Murat Bayram ve Yusuf Önal yapıyor.

BİA projeler koordinatörü Evren Gönül, Kürtçe yayınla ilgili "Parçası olmayı seçtiğimiz habercilik pratiği tekliğin dayatıldığı her alanda başka bir ihtimalin varlığını sorguluyor, somutluyor. Yeni bir dilde, Kürtçe'nin içinde aynısını deniyor olacağız. İyi okumalar, xweşiyê ji xwendinê bibînin" değerlendirmesinde bulundu.

BİA Kurdî editörü Murat Bayram ise, "Haber yazarken ve okurken insana saygıyı, Bianet bir de Kürtçe anlatacak. Bianet hayatın koşuşturmasında kaybolacak anlık değerlerden çok insanı insan yapan değerler ile Kürt okurlarına merhaba diyecek. Hayat okulunun haber sınıfı Kürtçe derslere de başladı" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay: MHP kararı Mayıs ayı içinde kesinleşecek

SONRAKİ HABER

İranlı milletvekili: Zarrab ABD'ye planlı gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...