11 Mayıs 2016 04:48

5 IŞİD'li göz göre göre cezaevinden firar etti!

IŞİD operasyonunda yakalanıp ‘silah kaçakçılığı’ndan ceza alan 5 hükümlü, uyarılara rağmen cezaevinden firar etti. Kaçanlardan 3'ü yakalandı.

Paylaş

IŞİD operasyonunda yakalanıp ‘silah kaçakçılığı’ndan ceza alan 5 hükümlü, bir süre sonra açık cezaevine sevk edildi. Emniyet istihbarat, IŞİD’le bağlantılı olduklarını belirterek, firar edecekleri uyarısı yaptı. Tekrar kapalı cezaevine nakil kararı verildi ancak bu arada kaçtıkları ortaya çıktı. Kaçanlardan 3’ü yakalandı.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, İstihbarat birimleri, 2015 yılında IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasıyla ilgili operasyon başlattı. Örgütün hücrelerine yönelik operasyonlarda Gökhan Bulut, İrfan Yıldız, Raşit Karadağ, Serdar Sarıçam ve Duran Çoban da gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve bağlantılı olduğu adreslerde yapılan aramalarda silah, mühimmat ele geçirildi. Terör birimlerince sorgulanan 5 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece ‘toplu silah ticaretinden’ mahkûm olurken, IŞİD ile bağlantılı oldukları yönünde yeterli delil oluşmadığı için beraat etti.

EMNİYET İSTİHBARAT UYARDI

Kapalı cezaevinde yaklaşık bir yıldır kalan 5 mahkûm, Kahramanmaraş’ta oturan Adil G.’nin evini adres göstererek yarı açık cezaevine nakledilmeleri için başvuru yaptı. Cezaevinde yattıkları gün sayısı gözönünde bulundurularak 5 mahkûm, 2 hafta önce Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu’na nakledildi. Bu gelişmeler üzerine Emniyet İstihbarat “Terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı söz konusu kişilerin kaçacakları, mahkûmların izinli günlerinde çatışma bölgesi Suriye’ye geçmeyi planladıkları, gerekli önlemlerinin alınması” yönünde uyarıda bulundu.

Emniyet’in bu yazısını alan cezaevi yönetimi ve savcılık 5 mahkûmun tekrar kapalı cezaevine nakledilmesine karar verdi. Kararın uygulanması için harekete geçildiğinde Gökhan Bulut, İrfan Yıldız, Raşit Karadağ, Serdar Sarıçam ve Duran Çoban’ın 3 Mayıs günü firar ettikleri belirlendi.

İKİ SAVCILIK FİRARLARI SORUŞTURUYOR

Firari mahkûmların yakalanması için ülke genelindeki tüm güvenlik birimleri ile sınır kapılarındaki güvenlik birimlerine ‘acil kodlu’ uyarı yazısı geçildi.

3 mahkûm yakalanarak Kocaeli 2’nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Diğer ikisinin bulunması için aramalar devam ediyor. Mahkûmların kaçmalarına yardım eden ve firar olayını organize eden kişilere yönelik de çalışma yapıldı.

Araştırmalarda mahkûmların firar etmek için plan yaptıkları, firara da Hasan Y. adlı kişinin yardım ettiği öne sürüldü. Firar olayının ardından geniş çaplı soruşturma da başlatıldı. Kandıra Cumhuriyet Savcılığı ile Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ayrı ayrı soruşturma başlattığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'İsrail'le Türkiye, Suriye'de ortak operasyon yapabilir'

SONRAKİ HABER

İmam, öğrenciye camide cinsel istismarda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...