10 Mayıs 2016 20:30

İstanbul Tiyatro Festivali’nde bu hafta

İKSV tarafından düzenlenen 20. İstanbul Tiyatro Festivali, ikinci haftasında da tiyatroseverlere zengin bir program sunuyor

Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 20. İstanbul Tiyatro Festivali, ikinci haftasında da tiyatroseverlere zengin bir program sunuyor. 

Festivalde bu hafta sahnelenecek yapımlar şöyle; 

VİBRATÖR OYUNU 

İdealist Doktor Bay Givings 1880’li yıllarda, histeri hastalığını tedavi etmek için bugünkü vibratörlerin atası olarak kabul edilebilecek bir makine icat ediyor. Teknolojiye olan takıntısı ile hastalarının tedaviye devam etme ısrarlarına karşı koyamayan Dr. Givings’in hikayesini anlatan, Sarah Ruhl’un provokatif ve Tony ödülü adayı bu eğlenceli eseri, Vibratör Oyunu Türkiye’de de ilk kez festival kapsamında Eyüp Emre Uçaray yönetmenliğinde ikincikat tarafından sahnelenecek. Oyunu bugün  20.30’da, Caddebostan Kültür Merkezinde izleyebilirsiniz. 

KIYAMETE KADAR KAPATTIM KALBİMİ

İstanbul Tiyatro Festivali’nin ortak yapımcıları arasında yer aldığı Kıyamete Kadar Kapattım Kalbimi, gecenin coşkusunu ve karanlığını üzerinde taşıyan dört kişiyi konu alıyor. Oyun, kavganın, korkunun ve aşksızlığın içinde kendilerini gecenin dönüştürücü gücüyle sınayanları sahneye taşıyor. Melis Tezkan ve Okan Urun’un yazıp yönettiği oyunda Defne Halman, Can Kulan, Efecan Senolsun ve Okan Urun rol alıyor. Oyunu bugün ve yarın  20.30’da  Moda Sahnesinde seyredebilirsiniz. 

NEFRET RADYOSU 

Çalışmalarının tamamı Avrupa’daki birçok önemli ve büyük festivalde yer alan, son yılların dikkat çeken yönetmeni Milo Rau, Nefret Radyosu (Hate Radio) projesiyle İstanbul Tiyatro Festivali’nde olacak. Nefret Radyosu, 1994’te Ruanda’da Tutsilere yönelik soykırımın kışkırtıcısı, ırkçı bir radyo kanalı olan RTLM’yi (Radio-Télévision Libre des Mille Collines) aslına sadık kalarak kurgulanmış bir arka planla tekrar yayına alıyor. Oyun, aslına uygun olarak yapılan bir radyo stüdyosunda, seyirciyi ırkçı bir zihniyetin yol açabilecekleriyle yüzleştiriyor. Nefret Radyosu’nu 14 Mayıs, 20.30 / 15 Mayıs, 15.00 ve 20.30’da Zorlu PSM Stüdyoda görebilirsiniz. 

KAHRAMANIN EL KİTABI 

İlhami Algör’ün Albayım Beni Nezahat ile Evlendir ve Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku isimli romanlarından uyarlanan Kahramanın El Kitabı, bir erkeğin, “kahraman” imgesinin peşinde, İstanbul sokaklarında yaptığı zihinsel yolculuğu video animasyon eşliğinde anlatıyor. Şule Ateş’in yönettiği ve Deniz Celiloğlu’nun sahne aldığı bu eğlenceli anlatı seyirciyi siyah beyaz filmler döneminin naif ve tanıdık dünyasında gezdirirken, bir yandan da bu filmlerin imgeleriyle büyümüş bir kuşağın zihnindeki “kahraman erkek” imgesini sorguluyor. Kahramanın El Kitabı 15 Mayıs’ta saat 18.00’de Talimhane Tiyatrosunda sahnelenecek. 

ŞİZO ŞEYKS 

Yiğit Sertdemir’in sahneye uyarladığı, yönettiği ve tek başına oynadığı Şizo Şeyks, Shakespeare’in yapıtlarından yola çıkarak; düne bugüne, aşka, iktidara, hırsa, ihanete, kadere, zamana dair, bir adamın deliliğin sınırında dolaşan hikayesini anlatıyor. Şizo Şeyks, 14-15 Mayıs’ta saat 20.30’da Kumbaracı 50’de izlenebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Dengbêjlik kültürünü ayakta tutacağız’

SONRAKİ HABER

Anadolu rock’un efsanesi Cem Karaca anılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...