10 Mayıs 2016 20:20

Ankara Öykü Günleri’ nde Onur Ödülü Buket Uzuner’e

16. Uluslararası Ankara Öykü Günleri’ 12 Mayıs’ta başlıyor. Öykü Günleri’nin Onur Ödülü ise Buket Uzuner’e sunulacak.

Paylaş

Çankaya Belediyesi, Ankara Üniversitesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneğinin birlikte düzenlediği ‘16. Uluslararası Ankara Öykü Günleri’ 12 Mayıs’ta başlıyor. 15 Mayıs’a kadar devam edecek olan Öykü Günleri’nin Onur Ödülü ise Buket Uzuner’e sunulacak. Farklı ülkelerden edebiyatçıların Ankaralı okurlarla buluşacağı etkinlikte onur konukları arasında Pia Ingström, Saber Moghaddami yer alacak.
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi salonunda gerçekleştirilecek olan açılış ve onur ödülü töreninde Pia Ingström ve Çiğdem Ülker, Uzuner’in edebiyatı ile ilgili sunuş konuşmaları yapacaklar. Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Dilara Keyf Günüç, Uzuner’den bir öykü canlandıracak. Ertesi gün Pia Ingström, Prof. Dr. Aysu Erden, Çiğdem Ülker ve Doç. Dr. Ayfer Yılmaz’ın konuşmacı olarak katılacağı panelde Uzuner’in edebiyatı tartışılacak. 

Uluslararası Ankara Öykü Günleri ’nde Neşe Yaşın ve Mehmet Kansu Kıbrıs Edebiyatı, Mustafa Balel ve Saber Moghaddami İran Öykücülüğü üzerine konuşacak. Neşe Yaşın, Kemal Varol ve C. Hakkı Zariç, “Edebiyat Türleri Arasında Sınır İhlalleri” başlıklı panelde şiir düzyazı ilişkisini tartışacak.

Geçtiğimiz sene öykü günleri Yaşar Kemal anısına düzenlenmişti. Bu sene, Selahattin Duman, Zeynep Miraç, Arif Keskiner ve Hasan Özkılıç, Yaşar Kemal ve Demokrasi Özlemi başlıklı panelde bir araya gelirken, usta yazarın eşi Ayşe Semiha Baban da Yaşar Kemal üzerine konuşacak.

Öykü günlerinin son günündeyse, “Hep Genç Öykü” panelinde Ayşegül Tözeren’in yönlendiriciliğinde panelistler Aslı Erdoğan, Seray Şahiner, Ahmet Büke ve Ercan Yılmaz öykünün sorunlarını tartışacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya için kritik gün

SONRAKİ HABER

‘Dengbêjlik kültürünü ayakta tutacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...