10 Mayıs 2016 20:05

Qamışlo saldırıları raporlaştırıldı

‘Sessizliğe Hayır’ kampanyasında haber takibi yapan basın emekçileri, Türkiye’nin Qamışlo’ya dönük saldırılar sonucu yaşananların raporunu hazırladı.

Paylaş

Nusaybin’deki saldırılara dikkat çekmek amacıyla Özgür Basın Birliği (YRA) inisiyatifi ile Rojavalı basıncılar tarafından Qamışlo’da ‘Sessizliğe Hayır’ kampanyası başlatıldı.

‘Sessizliğe Hayır’ kampanyasında haber takibi yapan basın emekçileri, Türkiye’nin Qamışlo’ya dönük gerçekleştirdiği saldırılar sonucu yaşanan can kaybı ve oluşan maddi zarara dair bir rapor hazırladı. Raporun Cizir Yasama Meclisine sunulması bekleniyor. 

Raporda şu ifadeler yer aldı “14 Mart’tan bu yana Türkiye, Nusaybin ilçesinden Qamışlo’ya dönük top gülleri ile ağır ve orta silahlarla saldırıları devam etmektedir. Her gün top ve mermileri Qamişlo’ya düşüyor. Kente düşen top ve mermiler sonucu yaşamını yitiren ve yaralanan siviller oldu. Türk devlet güçleri Rojava sınırını ihlal ederek tarlalarında çalışan sivilleri hedef alıyor.” 

Rapora göre saldırılarda Qamışlo’da yaşayan iki sivil yaşamını  yitirirken 8 sivil de yaralandı. Bu rakamların dışında henüz kimlikleri netleştirilemeyen sivillerin de olduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ölümlere dur demek fezleke nedeni oldu

SONRAKİ HABER

Rusya: 70 cihatçı, Türkiye’den Suriye’ye geçiş yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...