10 Mayıs 2016 19:37

Deri işçisi 29 yıllık hakkından vazgeçmeyecek

Deri patronlarının 29 yıldır verilen aile yardımını kesmek istemesi nedeniyle tıkanan toplusözleşme görüşmeleri arabulucu aşamasında.

Paylaş

Deri patronlarının 29 yıldır verilen aile yardımını kesmek istemesi nedeniyle tıkanan toplusözleşme görüşmeleri arabulucu aşamasında. Dayatmayı geri çekmemesi nedeniyle örgütlü oldukları fabrikalarda fazla mesaiye kalmama eylemi yapan DERİTEKS üyesi işçiler, bugün yapılacak temsilciler kuruluyla yeni eylem kararları alacak. 

Toplusözleşmedeki gelişmelerle ilgili gazetemize konuşan DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi, arabulucu görüşmesinin yapıldığını ancak bu görüşmelerden de bir sonuç çıkmadığını ifade etti. Şu an ayda 187 lira olarak ödenen aile yardımının 29 yıl önce 129 gün süren grevle elde edildiğini hatırlatan Servi, şöyle devam etti: “Aile yardımı olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda uygulanan şartlar deniyor. Buna göre 187 lira eşi çalışsa da çalışmasa da herkese ödeniyordu. Şimdi eşi çalışanlara ödenmek istenmiyor. 29 yıldır aynı madde var. Niye şimdi vermek istemiyorlar? Patronlar Rusya savaş uçağının düşürülmesi sonrası yaşanan durgunluğu fırsata çevirmeye çalışıyor. Ama bunun nedeni işçiler değil faturası da işçilere çıkarılamaz.” 

Kazanılmış haklarının gasbedilmek istenmesi nedeniyle ücret ve soyla hakların daha hiç görüşülmediğini dile getiren Servi, “Şu anda işyerlerinde fazla mesaiyle kalınmıyor. Bugün temsilciler kurulu yapıp yeni eylem biçimlerini belirleyeceğiz” diye konuştu. 129 günlük grevle elde edilen kazanılmış hakların gasbedilmesine izin vermelerinin mümkün olmadığını dile getiren Servi, “Hakları almanın ve korumanın yolu mücadele etmekten geçiyor” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÇEDAŞ işçilerinden ‘asgari ücret’ eylemi

SONRAKİ HABER

Elçi Ormanı’nı da katledecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa